Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 20-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.00 uur) Dinsdag 20 augustus 2002

Maastricht, snelheidscontrole:

Maandag 19 augustus 2002 heeft tussen 12.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Bosscherweg te Maastricht. In het totaal werd de snelheid gemeten van 870 motorvoertuigen waarvan 96 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis getuurd.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Een 40 jarige inwoner van Moelingen is maandagmiddag 19 augustus 2002 kort voor 14.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oosterweg te Maastricht.
Een 50 jarige automobilist woonachtig te Maastricht die vanaf de Oosterweg te Maastricht naar links van richting veranderde in de richting van Gronsveld verleende geen vrije doorgang aan een op dezelfde weg rechtdoor rijdende motorrijder. Er volgde een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam en de motor doorschoof over het wegdek en tegen een op de kruising stilstaande personenauto botste. De motorrijder liep een enkelletsel op. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar bij onderzoek een gebroken enkel en meerdere schaafwonden werden geconstateerd.
Alle drie de betrokken voertuigen liepen behoorlijke schade op. Vermoedelijk is de motor totaal beschadigd.

Maastricht, overval op taxichauffeur:
Maandagavond 19 augustus 2002 heeft een poging tot overval op een taxichauffeur plaatsgevonden op de Sauternuslaan te Maastricht. De taxichauffeur werd omstreeks 23.45 uur ontboden naar een woning gelegen in een flatgebouw van de genoemde straat om een taxirit te gaan uitvoeren. Kort daarna meldde de taxichauffeur zich in de genoemde straat en moest op enige afstand van de toegangshal van het flatgebouw zijn taxi verlaten. Meteen nadat hij op straat liep sprong een onbekende man uit de struiken die een dreigende houding aannam. Deze man eiste van hem geld. De taxichauffeur begon daarop meteen luidkeels te schreeuwen. Uit het struikgewas kwamen daarop nog twee onbekende personen tevoorschijn die gedrie-en de benen namen. De taxichauffeur stapte daarop meteen in zijn taxi, waarschuwde de politie en reed weg. Hij meldde zich kort daarop aan het politiebureau. De politie heeft in de directe omgeving van de Sauternuslaan een onderzoek ingesteld maar trof het drietal niet meer aan. De taxichauffeur heeft van de poging tot overval bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, proces-verbaal voor lastige bezoekers eetgelegenheid: Vijf jeugdige inwoners van Maastricht zijn maandag 19 augustus door de politie bekeurd wegens baldadigheid in een eetgelegenheid gevestigd aan het Vrijthof te Maastricht.
Het vijftal misdroeg zich vrijdag omstreeks 17.30 uur in de eetgelegenheid. Er werd een hoop rommel gemaakt en een kinderzitje werd door een van de jeugdigen gebruikt als zitplaats. Nadat een personeelslid over het gedrag van de zeker 10 personen een opmerking plaatste weigerde de groep de rommel op te ruimen en nam de groep een agressieve houding aan tegen dit personeelslid. Gewaarschuwd door het tumult werd het personeelslid zijn beurt weer bijgestaan werd door andere personeelsleden. Over en weer werden klappen uitgedeeld. Tafeltjes en stoelen werden daarbij omver geworpen. Een politiepatrouille, surveilleerend op het Vrijthof, greep daarop meteen in. Vijf jeugdigen werden door de politie ter plaatse gehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Het vijftal werd bekeurd wegens het plegen van baldadigheid.
Een bril van een van de personeelsleden werd in het tumult beschadigd. Het vijftal betaalde de aangerichte schade van de vernielde bril en konden daarna huiswaarts.