---


---

Indra tiende, Sonja negentiende bij WK schermen

20-08-2002

Eerste luitenant (Klu) Indra Angad-Gaur is vandaag (20 augustus) bij het Wereldkampioenschap schermen in Lissabon op floret, evenals vorig jaar in Nîmes, als tiende geëindigd. Luitenant ter zee-2 Sonja Tol (degen) werd eerder deze week 19e in een veld met 132 deelnemers.

Angad-Gaur begon het toernooi - gezien haar achtste plaatst op de wereldranglijst - als geplaatste schermster, zodat ze geen voorronden hoefde te schermen. Op het tableau van 64 zag ze zich geplaatst tegenover de Engelse Eloise Smith die ze met 13-4 terugwees. Daarna kwam het zwaardere werk met de Russische Olga Lobineseva. Het werd 9-8 in het voordeel van de Nederlandse luchtmachtofficier. Voor een plaats bij de laatste 8 wachtte de nummer één van de WK voor militairen, Svetlana Boiko. In Bern (WK militairen) won eerste luitenant Angad-Gaur in het reguliere toernooi van deze Russische. In de barrage trok de Russische echter aan het langste eind. Helaas stuitte zij ook nu de ambities van de Nederlandse. Het werd 7 - 11.

Sonja Tol is zaterdag in Lissabon op degen 19e geworden. Ook zij behoefde op grond van haar eerder behaalde resultaten geen voorronden te schermen, maar was direct geplaatst in het hoofdtoernooi in het tableau 64/32. In die ronde heeft zij Ka-Lai uit Hong Kong verslagen met 15-8. In het tableau 32/16 kwam zij net tekort tegen de Chinese Li. Ze verloor met 12-15.

Eerste luitenant Indra Angad-Gaur is met haar 10e plaats de best presterende Nederlander.

Ministerie van Defensie