Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Abonnees kiezen Dagbladbezorger van het Jaar

Amsterdam, 19 augustus 2002 - Van 16 tot en met 21 september organiseert Vereniging De Nederlandse Dagbladpers de Week van de Dagbladbezorger. In die periode worden dagbladbezorgers in het zonnetje gezet en wordt de 'Dagbladbezorger van het Jaar' gekozen. De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van krantendistributeurs, dagbladuitgevers en de Nederlandse Dagbladpers. Zij hebben inmiddels een nationale voorselectie gemaakt, waarbij per provincie een dagbladbezorger is geselecteerd. Nu is het aan de abonnees om hun eigen dagbladbezorger tot Dagbladbezorger van het Jaar 2002 te kiezen.

Dagbladbezorgers zijn noodzaak
Het bezorgen van de dagbladen aan huis is een typisch Nederlands verschijnsel. Bijna nergens ter wereld zijn er zoveel mensen geabonneerd op een of meerdere dagbladen. De Nederlandse Dagbladpers doet er dan ook veel aan om zowel jongeren als ouderen te interesseren voor een baan als dagbladbezorger. De verkiezing 'Dagbladbezorger van het Jaar' is hier een goed voorbeeld van.

Stemmen van abonnees hard nodig!
De twaalf genomineerde dagbladbezorgers bezorgen speciaal voor deze actie ontworpen flyers, waarmee ze hun abonnees aanzetten tot het meedoen aan de actie. Vanaf vandaag, 19 augustus, kunnen abonnees tot 16 september stemmen via www.worddagbladbezorger.nl of via postbus 9805, 1006 AM Amsterdam. De abonnees stemmen niet voor niets, want de abonnee wiens bezorger Dagbladbezorger van het Jaar wordt en de beste argumentatie daarvoor heeft kenbaar gemaakt, ontvangt een jaar lang gratis de krant.

Extra prijs
Ook abonnees, wiens dagbladbezorger niet is genomineerd, kunnen stemmen en zo hun dagbladbezorger in het zonnetje zetten en kans laten maken op een extra prijs. De abonnee met de leukste inzending wordt ook beloond met een jaar lang gratis de krant.

Feestelijke uitreiking
Op woensdagmiddag 18 september presenteert Jan Douwe Kroeske de feestelijke bekendmaking van Dagbladbezorger van het Jaar in winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum. Alle genomineerde dagbladbezorgers ontvangen daar een cheque om een nieuwe fiets te kopen. De uiteindelijke winnaar ontvangt een reischeque van ¤ 2500,-- en de niet-genomineerde dagbladbezorger die de extra prijs heeft gewonnen, ontvangt een kledingcheque ter waarde van ¤ 500,--. Het wedstrijdreglement is te vinden op www.worddagbladbezorger.nl