Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 20-08-2002
Berichten van dinsdag 20 augustus
Martin Panman 0651611628

Auto niet onder controle

ASSEN Op de Hoofdlaan in Assen gebeurde een eenzijdig ongeval. Een 43 jarige automobilist uit Assen reed in de richting van de Europaweg en ter hoogte van de kruising Hoofdlaan/Stadsbroek verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn auto. Hij ramde een verkeerszuil, reed over de vluchtheuvel en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De Assenaar is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Insluiper

MEPPEL In de nacht van zondag op maandag heeft een insluiper uit een woning aan de Swaenenborgh een damestas met daarin een portemonnee met geld is weggenomen. De verdachte kon binnen komen doordat de voordeur en de balkondeuren open stonden. De bewoonster deed aangifte.

Inbraken

ASSEN Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Fivelingostraat. De voordeur kon via de brievenbus geopend worden. Ook uit deze woning verdween een tas met een portemonnee. De bewoonster deed aangifte.

EMMEN Een insluiper heeft in een woning aan de Hesselterbrink zijn slag kunnen slaan. Via een openstaand slaapkamerraam op de verdieping kon de verdachte in de woning komen. Geld en een TV zijn o.a. gestolen. De bewoonster deed aangifte.

HOOGEVEEN In een kerk aan het Kaaplaantje is vannacht ingebroken. Een deur werd opengebroken waarna een radio-cd speler werd gestolen. Het kerkbestuur deed aangifte.

Oplichting

EMMEN In Emmen zag de politie vanmiddag dat er een krant te koop werd aangeboden onder de naam DAKLOZENWOORD. De krant werd verkocht voor 1.45 euro. Na onderzoek blijkt dat het niet gaat om de daklozenkrant, waarvan de opbrengst bestemd is voor de dak- en thuislozen, maar om een krant waarvan de opbrengst in eigen zak wordt gestoken. De krant lift mee op het succes van de daklozenkrant. De krant wordt vermoedelijk in het buitenland gedrukt. De verkopers zijn korte tijd op een plaats waar veel mensen zijn. Daarna verdwijnen ze om later weer ergens anders in Nederland op te duiken.

Hennepplantage opgerold

NIETAP In Nietap is maandagmiddag een professionele hennepplantage opgerold. In een schuur achter een woning aan de JP. Santeeweg trof de politie de plantage aan. Er was kennelijk net geoogst want de bijna 900 plantjes waren getopt. Uit onderzoek bleek, dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt. 31 assimilatielampen zijn inbeslaggenomen alsmede een aantal ventilatoren en dompelpompen. De politie is nog opzoek naar de bewoner. Die was namelijk niet thuis.

Harddrugs

HOOGEVEEN Op de Wielewaal trof een politie een stilstaande auto aan met daarin een voor de politie bekende 54 jarige inwoner van Hoogeveen. De man had wit poeder, vermoedelijk heroïne bij zich. In de auto trof de politie nog een hoeveelheid drugs aan in de vorm van bolletjes en poeder. De verdachte is aangehouden en de verdovendemiddelen zijn inbeslaggenomen.