Wereld Natuur Fonds Nederland

Kane voor SOS Planet naar Wereldtop Johannesburg; Mandela opent concert van Wereld Natuur Fonds

20 augustus 2002

De popgroep Kane is vandaag vertrokken naar Johannesburg om daar een optreden te verzorgen tijdens de campagne SOS Planet van het Wereld Natuur Fonds. Kane is ambassadeur van deze campagne. Aftrap van de campagne in Johannesburg is het SOS Planet Concert, een groots popconcert dat het Wereld Natuur Fonds aan de vooravond van de Wereldtop over de toekomst van de aarde samen met de organisator van de conferentie organiseert. De directeur van het Wereld Natuur Fonds, Hans Voortman, heeft Kane op Schiphol uitgezwaaid en hen symbolisch een wereldbol overhandigd. Deze wereldbol staat centraal tijdens het concert dat door Nelson Mandela wordt geopend en is het symbool voor de wereldconferentie waar de toekomst van de aarde wordt besproken.

Hans Voortman over wat er volgens het Wereld Natuur Fonds op het spel staat in Johannesburg: Kane zal in Johannesburg op eigen, muzikale wijze aan de wereldleiders duidelijk maken dat dit het moment is om actie te ondernemen voor de toekomst van onze aarde, door met goede actieplannen te komen voor het behoud van de natuur en de bestrijding van armoede. We kunnen niet riskeren dat de wereldleiders nóg tien jaar praten."

Concert

Naast een optreden van Kane op het concert zullen ook Afrikaanse en internationale artiesten hun bijdrage leveren voor de campagne zoals Femi Kuti (Afrika), Lucky Dube (Afrika), Salif Keita (Afrika), Mumiy Troll (Rusland) en Siamoon (Duitsland) en DJ Jean (Nederland). Zanger Dinand Woesthoff van Kane: Ook wij spelen tijdens dit concert en doen zo een oproep aan de wereldleiders en delegatieleden die het concert bijwonen om van deze conferentie een succes te maken. We vinden het fantastisch dat we op deze manier, met onze muziek, bijdragen aan zoiets positiefs.

Campagne SOS Planet

In augustus voert het Wereld Natuur Fonds een wereldwijde campagne onder de naam SOS Planet. De organisatie luidt de noodklok vanwege het gebrek aan daadkracht bij de wereldleiders om de toegenomen armoede en de vernietiging van de natuur een halt toe te roepen. Zij roept mensen wereldwijd op een SOS-e-mail te sturen aan de wereldleiders voor de toekomst van onze aarde. Deze e-mails zullen op bijzondere wijze getoond worden in Johannesburg en eind augustus bij de Wereldtop over Duurzame Ontwikkeling worden aangeboden aan deze wereldleiders. De popgroep Kane, DJ Jean en andere internationale popartiesten zijn ambassadeurs van de SOS Planet campagne