Gemeente Son en Breugel


Milieuvergunningen 21 augustus
Publicatiedatum: 19-08-2002

Wet milieubeheer
Ontwerp milieuvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn een milieuvergunning te verlenen aan H. van Gennip, Broekstraat 94 Helmond, voor het uitbreiden/ veranderen van een varkensbedrijf aan de Airborneweg 27 te Son.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen van 21 augustus tot en met 18 september 2002 ter inzage bij de sector grondgebiedzaken, Europalaan 2, 5691 EN Son, tijdens openingstijden. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Tot en met 19 september 2002 kan een ieder schriftelijk bedenkingen bij het college van burgemeester en wethouders inbrengen. Ook kunnen in de genoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 491471. Wie bedenkingen inbrengt, kan verzoeken dat zijn persoonlijke gegevens niet worden vermeld.

Wet milieubeheer
Milieu-effectrapportage

Burgemeester en wethouders maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b vijfde lid van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 11 oktober 2001 heeft de heer van Gennip, Broekstraat 94 te Helmond, medegedeeld dat hij voornemens is zijn bedrijf te renoveren/ uit te breiden waarbij tevens sprake is van de bouw van een nieuwe stal met 898 dierplaatsen voor zeugen.
Ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 is deze activiteit mer-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat, alvorens door het college een definitieve beslissing op de aanvraag om een milieuvergunning, zij dient te beslissen of er voor de activiteit een milieu-effectrapportage (MER) moet worden opgesteld. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Wij hebben daarom op 3 juli 2002 besloten dat door de heer Van Gennip geen milieu-effectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Dit besluit ligt vanaf 21 augustus 2002 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage aan de Europalaan 2, bij de sector grondgebiedzaken tijdens openingstijden.

Ter inzage

Ter inzage ligt de Subsidieregeling Natuurbeheer 2000 en Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer. Beide zijn vastgesteld door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant. U kunt de stukken inzien tot en met 15 september 2002 ter inzage bij de sector grondgebiedzaken, Europalaan 2, 5691 EN Son, tijdens openingstijden.