Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-08-2002
1e persbericht van woensdag 21 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Ontsnapte gevangenen aangehouden
Dinsdagavond om ongeveer 21.30 uur zijn op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 19-jarige Eindhovenaar, een 18-jarige man uit Utrecht en een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De eerste twee zijn afgelopen zondag ontsnapt uit een penitentiaire inrichting in Zeist. De 19-jarige Eindhovenaar zat daar na zijn veroordeling voor de moord op Reginald Koenders op 1 april 2000 in Eindhoven. De 18-jarige Eindhovenaar, die de auto waarin zij zaten bestuurde, is aangehouden omdat hij een vuurwapen bij zich had. Een arrestatieteam deed de aanhouding. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De twee ontsnapten gaan daarna weer terug naar een penitentiaire inrichting. Welke is nog niet bekend.

Eindhoven: Diefstal fiets en geluidsboxen
Een man van 29 uit Eindhoven is dinsdagavond om 21.15 uur aangehouden omdat hij een fiets en een hoedenplank met geluidsboxen gestolen zou hebben van zijn buurman. Die was er na zijn vakantie achtergekomen dat de spullen waren verdwenen uit de berging van zijn flatwoning aan de Windevlinderstraat. Door een opening in een tussenmuur zag hij de fiets en de hoedenplank in de berging van de verdachte staan. Deze is na verhoor ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed achter stuur
Op de Floralaan-Oost is woensdagochtend om 1.30 uur een automobilist van 35 uit Heerlen aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 0.9 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd, en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling van echtgenote
Een man van 29 uit Eindhoven is dinsdagavond rond 23.00 uur in zijn woning aan de Generaal van Teynstraat aangehouden omdat hij zijn echtgenote zou hebben mishandeld. Volgens de vrouw is zij door hem in haar gezicht geslagen en heeft hij haar keel dichtgeknepen. De man zou zijn vrouw al vaker hebben mishandeld. Hij is dinsdagavond voorgeleid en zit nog vast.

Helmond: Fietsendief aangehouden
Dinsdagavond om 23.50 uur is een man van 34 uit Helmond aangehouden omdat hij op een vermoedelijk gestolen fiets rondreed. Bij controle bleek dat het slot van de fiets was geforceerd. Volgens de verdachte had hij het rijwiel geleend. Hij is de afgelopen nacht vastgezet.

Someren: Auto gestolen
Vanaf een oprit aan de Spaarne is een zwarte Toyota Carina (kenteken HV-LD-08) weggehaald. Dat is gebeurd tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdagochtend 7.00 uur. In de wagen lagen onder meer auto-papieren, een zonnebril, een kinderzitje en een jas.

Deurne: Verdachten bedreiging en diefstal aangehouden Dinsdag om 13.50 uur zijn in het politiebureau van Asten twee Deurnese broers van 15 en 16 jaar oud aangehouden. Zij zouden op 5 augustus een 19-jarige plaatsgenoot onder bedreiging met een mes twee walkmans en een (lege) portemonnee afhandig hebben gemaakt. De broertjes zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Bakel: Gereedschap weg
Tussen dinsdag 11.00 uur een woensdag 8.00 uur is gereedschap weggenomen uit een onafgesloten berging bij een woning aan Grotelseheide. Een afgesloten kast werd opengebroken. De twee weggenomen kettingzagen en haakse slijper zijn ongeveer 950,= waard.

Vessem: Diefstal sigaretten na inbraak
Van een winkel aan de Wilhelminalaan in Vessem is woensdagochtend rond 3.00 uur de voorruit ingeslagen. Vervolgens zijn er sigaretten weggehaald uit een rek achter de kassa. Het is nog onbekend hoe groot de buit is.

Hapert: Aanhouding mogelijke auto-inbrekers
Twee jongens van 17 uit Hapert zijn woensdagmorgen om 2.00 uur aangehouden omdat ze mogelijk wilden inbreken in autos die op een parkeerplaats aan de Schouwberg stonden geparkeerd. De jongens werden betrapt door twee medewerkers van een beveiligingsdienst. Bij fouillering bleek dat de ene verdachte twee grote schroevendraaiers, een kniptang en een grote steeksleutel bij zich had; de ander had een zogeheten ruitentikker in zijn jaszak zitten. Ze hadden geen buit bij zich. Het is nog niet duidelijk of er iets uit de geparkeerde autos is weggehaald. De twee jongens zitten nog vast.