Ingezonden persbericht


IJsselstein / Griendtsveen, 21 augustus 2002

Persbericht:

Jarno Janssen neemt afscheid van Molenaar racing team

Vlak voordat het wegrace Grand Prix-seizoen na een maand zomerpauze zou worden hervat met de GP van Tsjechië in Brno (23-25 aug), is het tot een breuk gekomen tussen 250cc coureur Jarno Janssen en het enig overgebleven Nederlandse Grand Prix team, Molenaar Racing. De 26-jarige Jarno Janssen nam zélf het besluit om zijn Grand Prix-loopbaan in zijn 3e GP-seizoen vroegtijdig te beëindigen, nadat hij en het team uit elkaar zijn gegroeid .

Er zijn in de afgelopen periode verschillende opvattingen over een aantal zaken ontstaan, die voor mij cruciaal zijn in mijn verdere ontwikkeling als coureur. Onze gedachten liggen te ver uit elkaar, waarna ik tot de conclusie ben gekomen dat voortzetten van de samenwerking niet de juiste weg is , verklaart Janssen zijn weloverwogen besluit, dat hem emotioneel zwaar valt.

Het team en ik hoeven elkaar niet met de beschuldigende vinger na te wijzen, daar is de 3,5 jarige samenwerking te goed voor geweest. Maar ik ben een gevoelsmens en dan moet alles 100% naar de zin zijn. Toen dat niet meer lukte zijn we een paar keer rond de tafel gegaan en in goed onderling overleg heb ik besloten een punt achter de samenwerking te zetten , vervolgt Janssen, die een 12e plaats in GP van Barcelona in 2000 en de 250cc EK-overwinning vorig jaar in Rijeka en de 2x een 2e plaats tijdens de EK-races in Assen en Vallelunga als beste prestaties uit zijn 8-jarige race-loopbaan mag noteren.

Ik vind het een hele moedige beslissing van Jarno , opent team-eigenaar Arie Molenaar. Het is jammer dat Jarno te veel bij een aantal zaken betrokken is geraakt, waar hij als coureur eigenlijk van gevrijwaard had moeten blijven. Dat maakte de situatie voor Jarno zelf heel moeilijk, zeker als je strijdt op absoluut topniveau, waar je jezelf voor 200% moet kunnen geven. Ik betreur de situatie, maar respecteer de beslissing van Jarno. We hebben hele goede maar ook moeilijke jaren gehad waarin we ons samen met een club trouwe sponsors het hoofd boven water hebben gehouden. Jarno vocht zich via een uitstekend EK-jaar (2001) terug naar de GP s en het is jammer dat we dit seizoen niet samen kunnen afmaken .

Janssen wil zich de eerste maand in alle rust op zijn toekomst in de racerij bezinnen. Maar zoals mijn gevoel nu aangeeft staat het buiten kijf dat ik volgend jaar mogelijk weer aan de start van een wegrace wil verschijnen. Ik ben blij dat we op goede voet uit elkaar zijn gegaan, want dat houdt de deuren voor de toekomst mogelijk ook nog open , aldus Janssen.

Of Arie Molenaar dit weekeinde naast Haruchika Aoki al een vervangende rijder voor Jarno Janssen in kan of zal zetten in de 250cc klasse tijdens de GP in Brno is op dit moment nog niet bekend.


---

Voor meer informatie, info, bio s en copyright vrij fotomateriaal op www.molenaarracing.com en www.jarnojanssen.com