Ingezonden persbericht

Zoetermeer, 21 augustus 2002

Aan de redactie

Zesde seizoen 'Veilig op Weg' feestelijk van start met opname van live-cd

Presentator Bart Bosch, bekend van zijn tv-programma's voor kinderen, heeft op woensdag 21 augustus het nieuwe 'Veilig op Weg' lied en een videoclip opgenomen in Ahoy te Rotterdam tijdens het evenement Kids Adventure. De cd-opname markeerde de start van het zesde seizoen van het voorlichtingsproject 'Veilig op Weg; zorg dat je gezien wordt!'. 'Veilig op Weg' leert kinderen in het basisonderwijs veilig om te gaan met de vrachtauto. De officiële aftrap van het nieuwe seizoen werd donderdag verricht door de directeur van de Directie Transportveiligheid van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, mr. J.Y. Stuitje.

Vanaf september gaan voorlichtingsteams van 'Veilig op Weg' met de demonstratievrachtauto weer op bezoek bij ruim honderd basisscholen in het hele land. De leerlingen krijgen eerst een theorieles waarna zij buiten bij de vrachtauto het zojuist geleerde in de praktijk oefenen. 'Veilig op Weg' is een initiatief van de Kring van Jonge Ondernemers (KJO) van Transport en Logistiek Nederland. De kern van het project is dat transportondernemers zelf, op vrijwillige basis, met de 'Veilig op Weg' vrachtauto op pad gaan om door heel Nederland kinderen les te geven.

De 'Veilig op Weg' demonstratievrachtauto met chauffeur wordt gesponsord door: DAF Trucks NV - DAF Nederland, VTL, Randstad Transportdiensten, energiemaatschappij BP en Van Vliet Trucks Holland BV.

Op woensdagmiddag wordt een foto verspreid via ANP Press Support. De foto is ook digitaal op te vragen bij Transport en Logistiek Nederland, evenals de tekst van het lied. Bel voor meer informatie met Clarisse Buma, woordvoerder Transport en Logistiek Nederland, telefoonnummer 079 - 36 36 115 / 06 - 51 806 340. Meer achtergrondinformatie over Veilig op Weg is te vinden op www.veilig-op-weg.nl.