Nieuwsbericht

woensdag 21 augustus 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontrole
Schoorl, dinsdag 20 augustus 2002.
Tussen 13.00 uur en 15.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Laanweg, Voorweg en de Rijksweg. Tijdens deze controle werden 100 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Dit gebeurde op weggedeeltes waar een maximumsnelheid snelheid geldt van 50 km/u. Vier bestuurders reden te snel. De hoogste snelheid bedroeg 87 km/u. Drie andere bestuurders werden bekeurd voor andere verkeersovertredingen.

Bromfietser gewond na aanrijding
Alkmaar, dinsdag 20 augustus 200.
Dinsdagmiddag vond en aanrijding plaats op de kruising van de Kennemerstraatweg met de Van Everdingenstraat. De bestuurder van een auto, een 25-jarige man uit Purmerend, reed over de Van Everdingenstraat. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan de bestuurder van een bromfiets, een 24-jarige man uit Bergen. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de bromfietser gewond aan zijn gezicht. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis

Vrouw breekt heup na ongeval
Alkmaar, dinsdag 20 augustus 2002.
Dinsdagmiddag raakte een vrouw gewond bij een ongeval op de Gedempte Nieuwesloot. Het slachtoffer reed met haar fiets over de genoemde straat. Op het moment dat zij een stilstaande vrachtauto passeerde opende de bestuurder van deze auto het portier. De vrouw botste vervolgens tegen de deur en kwam ten val. Zij brak daarbij een heup en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, woensdag 21 augustus 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 43-jarige bestuurder van een auto uit Alkmaar aangehouden op de Dijk. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 760 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder werd in verband met dit hoge percentage ingevorderd.

Diefstal auto's
Alkmaar / Bergen, woensdag 21 augustus 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf de Honthorstlaan in Alkmaar een personenauto van het merk Volkswagen, type Bora weggenomen. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken 76-FG-XZ.
In dezelfde nacht werd een auto ontvreemd van de Jan Jacoblaan in Bergen. Hier betreft het een auto van het merk Renault, type Twingo. De auto is geel van kleur en voorzien van het kenteken 43-HZ-LK.

NOORDKOP

Inbraken in woningen
Sint Maartenvlotbrug, 20 augustus 2002.
Op donderdagmiddag is in vier vakantiewoningen ingebroken op de Belkmerweg en Westerduinweg. De politie heeft in alle gevallen braaksporen aangetroffen en de bewoners missen voornamelijk geld, paspoorten en waardepapieren.

Verkeerscontroles

- Den Helder, 20 augustus 2002.
Op de Torplaan is tussen 17.00 en 18.15 uur een verkeerscontrole gehouden. Zes bestuurders droegen geen autogordel, drie geen helm, vier bestuurders reden te hard, één persoon telefoneerde tijdens het rijden en één was niet in het bezit van een bromfiets certificaat. Allen zijn bekeurd.

- Callantsoog, 20 juli 2002.
Op de Duinweg is tussen 19.00 en 20.00 uur gecontroleerd op snelheid. Waar 50 km per uur is toegestaan, reden van de 283 passanten, 66 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur.

Overlast van hevige regenval
Oude Schild, 20 juli 2002.
De politie heeft in het begin van de avond op verschillende plaatsen geassisteerd bij wateroverlast. Diverse straten stonden blank en in diverse winkels en woonhuizen was het water ook daadwerkelijk naar binnen gekomen.

Inbraak in woningen
't Veld, woensdag 21 augustus 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een tweetal woningen aan de Kievitlaan. In beide gevallen kwam men via de achterdeur in de woning. Uit het ene huis werden een aantal waardepapieren, een portemonnee en een portefeuille weggenomen. Vanuit de andere woningen verdwenen een telefoon, geld, bankpassen en eveneens een aantal waardepapieren. Gezien de plaats, het tijdstip en de wijze van binnenkomst is het vrijwel zeker dat de inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Bromfietser gewond na ongeval
Sint Maartensvlotbrug, woensdag 21 augustus 2002. Woensdagmorgen omstreek 09.20 uur is een 22-jarige vrouw uit Callantsoog gewond geraakt bij een aanrijding op de Westerduinweg. De vrouw reed met haar bromfiets over het fietspad naast de rijbaan van de Westerduinweg. Ter hoogte van de ingang van een camping kreeg zij geen voorrang van de bestuurder van een personenauto, een 41-jarige man uit Vettelschop. De vrouw kwam ten val en brak een enkel en een pols. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

WESTFRIESLAND

Bekeuring bij renovatie
Enkhuizen, dinsdag 20 augustus 2002. Op dinsdagmiddag is een bouwbedrijf uit Enkhuizen bekeurd voor renovatiewerkzaamheden aan de pand aan de Vissersdijk te Enkhuizen. Bij deze werkzaamheden werden voegen uitgeslepen. Omdat er geen beschermende maatregelen waren genomen lag de Vissersdijk bezaaid met stof en zand. Het werk is stilgelegd. Het bouwbedrijf dient eerst een vergunning aan te vragen bij de gemeente Enkhuizen. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole
Hoorn - Hem - Wijdenes, dinsdag 20 augustus 2002. Op dinsdagmiddag werd tussen 14.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ysselweg te Hoorn. Van de 200 passerende voertuigen reden er 12 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur. Tussen 16.00 en 16./30 uur werd gecontroleerd op de Koggeweg in Hem en de Kerkbuurt in Wijdenes. Dit leverde 4 bekeuringen op (op 35 gecontroleerde voertuigen). Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Diefstal auto
Opperdoes, woensdag 21 augustus 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een personenauto ontvreemd vanaf een parkeerhaven aan het Noorderpad te Opperdoes Het betrof hier een witte Opel Kadett met kenteken XT-77-TV.