Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, woensdag 21 augustus 2002

Datum: 21/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Eenzijdig ongeval
Op dinsdag 20 augustus 2002 vond in de vroege morgen omstreeks 06.00 uur op de kruising van de Slingersweg en het Boerenverdriet binnen de bebouwde kom van Bergen op Zoom, een eenzijdig ongeval plaats waarbij de oplegger van een trekker door onbekende oorzaak los kwam, zich in het wegdek van het fietspad boorde en behoorlijk wat schade aan het fietspad veroorzaakte. Gelukkig waren er op dat moment geen fietsers op het fietspad aanwezig. De 40-jarige bestuurder van de trekker, J.R. uit Hoogerheide, van een plaatselijk transportbedrijf kwam met de schrik vrij. De weg het Boerenverdriet was in verband met takelwerkzaamheden twee uur afgesloten voor het overige verkeer.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Auto gestolen
Vanaf het Emmaplein in Bergen op Zoom is in de nacht van dinsdag op woensdag 21 augustus 2002 een personenauto van het merk Opel Kadett en voor zien van het kenteken TZ-13-JS gestolen.

Mishandeling en afpersing
Dinsdag 20 augustus zag een surveillance van politie omstreeks 11.30 uur op een verdekte lokatie aan de Klaverveldenweg een auto geparkeerd staan met twee inzittenden. Vrijwel direct reed de geparkeerde auto echter weg. Toen deze in het kader van nader onderzoek enkele straten later door de politie-surveillance tot stoppen werd gemaand, stapte een hevig bebloede 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom uit de auto. Na enig doorvragen door de politie bleek hij door de bestuurder van de auto, de eveneens uit Bergen op Zoom afkomstige 35-jarige J.N., te zijn mishandeld en afgeperst. De inzet was om tot betaling van een scooter over te gaan. Met een boete van 220 euro is de verdachte later heengezonden.

TEAM WOENSDRECHT

Ongeval met drank
Op dinsdagavond vond onmstreeks 19.30 uur op de Vinkenslag te Woensdrecht een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Door de 61-jarige bestuurder P.S. uit Hoogerheide, werd een bocht in de Vinkenslag te ruim genomen, waardoor deze in aanrijding kwam met de andere personenauto, die werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Woensdrecht. Tijdens de afhandeling van deze aanrijding constateerde de politie dat P.S. tijdens het veroorzaken van de aanrijding onder invloed van alcoholische drank was. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 475 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Aan betrokkene werd een dagvaarding uitgereikt.

TEAM HALDERBERGE

Inbraak auto
In de nacht van 19 op 20 augustus 2002 vond er een inbraak plaats in een busje dat stond geparkeerd op de Ankerstraat te Oudenbosch. Daarbij werd gereedschap buitgemaakt. Het is nog onbekend op welke wijze genoemde diefstal heeft plaatsgevonden. De benadeelde heeft een afspraak gemaakt om nog deze week aangifte te komen doen bij de politie.

Ongeregeldheden op kermis
Op de laatste avond van de kermis in Oudenbosch, dinsdag 20 augustus, zorgde een groepje jongeren voor overlast. In het begin van de avond werd een 16-jarige jongen uit Oudenbosch ter hoogte van de botsautos mishandeld door twee allochtoonse en een autochtone jongen uit een groep van circa 15 a 20 jongeren. Het letsel bleef beperkt tot een opgezet oog. De fiets van de benadeelde werd geheel vernield door de groep. De politie heeft aangifte opgenomen en een onderzoek ingesteld. Het motief voor de mishandeling is nog niet duidelijk.

Later op diezelfde avond werd een 31-jarige kermismedewerker uit Eindhoven die per trein arriveerde om te helpen bij het afbreken van de kermis, hinderlijk gevolgd door enkele personen.De man werd aangesproken over wat hij hier wel kwam doen. Toen de kermisman zijn weg vervolgde richting kermis werd hij achterna gezeten door een of meerdere personen. Uiteindelijk ging het lopen over in rennen en belde de kermisman 112. Nabij de Gasthuislaan te Oudenbosch wist hij zich te ontdoen van de achtervolger(s). Een concrete bedreiging is niet geuit, maar het onveiligheidsgevoel bij de man was er niet minder om. Het is onduidelijk of de eerste groep jongeren ook iets te maken heeft met het tweede incident.

Diefstal lantaarnpaal uit voortuin
In de nacht van dinsdag op woensdag werd uit een voortuin aan de Beatrixstraat in Bosschenhoofd een lantaarnpaal van een betonnen sokkel verwijderd en gestolen. De paal stond vast met bouten en moeren. De grondkabel werd doorgeknipt. De gietijzeren paal was ongeveer 180 cm hoog.

TEAM RUCPHEN

Diefstal
Namens een aannemer uit Sprundel werd aangifte gedaan van diefstal van een afschotslaser, geel van kleur, vanaf een werkterrein in de Heiningstraat te Achtmaal. Dit type apparaat wordt gebruikt in de wegenbouw en heeft een waarde van ongeveer 10.000,-. De diefstal vond dinsdagmiddag op een onbewaakte ogenblik tijdens een hoosbui plaats. De politie van het team Rucphen nam aangifte van de diefstal op.

Diefstal auto na inbraak in woning
Afgelopen nacht is bij een woning aan De Vlaanders te St. Willebrord ingebroken door gaatjes te boren in een zijraam, waarna het slot kon worden geopend. Diverse goederen, papieren en de contactsleutel van een BMW type 3.18 werden gestolen. De BMW met het kenteken 36-JJ-FV, welke op de oprit stond, werd eveneens gestolen. De politie heeft aangifte van de diefstal opgenomen, een technisch onderzoek ingesteld en de auto als gestolen laten registreren en signaleren.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Aanhouding in stadskantoor
In de nacht van dinsdag op woensdag ging omstreeks 04.00 uur het alarm af van het stadskantoor. In het pand werd, samen met de bedrijfsbeveiliging, vervolgens de 39-jarige Bredanaar K.L. aangehouden. De man verklaarde alleen gebruik te hebben willen maken van het toilet en een glaasje water te hebben willen drinken. Eenmaal binnen, zag het stadskantoor er naar zijn mening zo verleidelijk uit, dat hij er een slaapplaatsje had willen zoeken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Zakkenrollerij
Gisteren werd bij de politie aangifte gedaan van twee gevallen van zakkenrollerij. Vanuit een tas in een winkel aan de Nieuwe Markt in Roosendaal werden een portemonnee en een mobiele telefoon gesloten. De tas was van een medewerkster en stond in de keuken van de winkel. Verder deed er nog een mevrouw aangifte van diefstal van de inhoud van haar portemonnee aan het Roselaarplein in Roosendaal. Zij bemerkte tijdens het winkelen dat haar portemonnee gestolen bleek te zijn vanuit haar tas. Toen zij thuis kwam vertelde haar vriend dat er door een winkelbedrijf was gebeld dat haar portemonnee was aangetroffen. Aldaar bleek dat het geld eruit was gehaald, de rest van haar bezittingen bleken nog aanwezig. Inbraak woning In de vroege morgen van dinsdag 20 augustus werd door de bewoners van een flatwoning aan de Nieuwe Markt te Roosendaal ontdekt dat er was ingebroken. De centrale toegangsdeur werd zeer waarschijnlijk door middel van de flippermethode geopend. Met gebruik van breekwerktuig is men vervolgens de flatwoning binnengedrongen. Deze werd zeer grondig doorzocht. Op het eerste gezicht lijken er voornamelijk sierraden te zijn ontvreemd. De politie heeft direct een technisch (sporen)onderzoek ingesteld en inmiddels ook aangifte van diefstal opgenomen.