Gemeente Tiel


Sta stil promenade spektakel

Vanaf donderdag 22 augustus tot en met donderdag 5 september is er tijdens de koopavonden het Sta Stil Promenade Spektakel. Qua opzet is dit keer in verband met de herinrichting van de promenade gekozen voor een intensiever programma waarbij er iedere avond twee voorstellingen zijn. Telkens zal één van de voorstellingen mobiel zijn en de andere zal iedere avond een vaste standplaats hebben op de markt.

Wij hebben er dit jaar voor gezorgd dat er iedere avond iets te zien zal zijn voor de kinderen en de voorstellingen zijn zo gekozen dat ook volwassenen aan hun trekken komen. Per voorstel ling volgt een korte toelichting op wat er te zien zal zijn:

Donderdag 22 augustus

La Musagetes Delos
Waar: Groenmarkt
Tijd: Doorlopende improvisatie vanaf 19.30 uur.

Zij spelen op een vaste plaats op de markt rondom een grote bedoeïenentent. Zij vormen een expositie van negen figuren en spelen al improviserend in de tent een voorstelling geïnspireerd op een Griekse Mythe. Vorig jaar hebben zij met veel succes op het Oerolfestival gespeeld. Daar het geheel een sprookjesachtige sfeer heeft en bovendien de tent een prachtig beeld oplevert, zal het zowel volwassenen als kinderen aanspreken. Misschien is het verhaal voor heel kleine kinderen ingewikkeld, de iets groteren zullen er zeker door gegrepen worden.

LEJO, handtheater
Waar: op verschillende plaatsen in binnenstad
Tijd: 18.00 uur - 20.00 uur

De Muppets, Monty Python en Sesamstraat, daar moet je aan denken als je de voorstelling Kleinkunst ziet. Het is een korte voorstelling vanuit een heel klein mobiel theatertje. In dit kleine theatertje geven een pianist, een goochelaar en een heel kinderkoor acte de présence. LEJO speelt met twee ogen op elastiekjes rond zijn vingers en handen. Door het verassende beeld dat hierdoor ontstaat weet hij de lach en ontroering los te peuteren bij veel kinderen en ook menig " volwassen" kind. Deze voorstelling is speciaal voor de allerkleinsten die deze voorstelling zonder woorden meteen zullen begrijpen.

Donderdag 29 augustus

Marco Polo en zijn olifant Ganesh
Waar: Groenmarkt
Tijd: 18.00 uur en 20.00 uur

Ganesh, de enige olifant die kan zingen en spreken!. Hij wordt begeleid door de enige overge bleven grote Mongoolse Sultan Marco Polo en zijn vrouw Gisela Haba Ba die kan buikdansen. Ze komen met hun bijzondere tent naar Tiel en hebben al 687 jaar gereisd over berg en dal en woeste woestijnen. Ze zijn op zoek naar een bijzonder haremdame.....een magische samen spel tussen humor, toverkunst en sprookjesachtige dromen. Een echte humoristische voorstel ling voor kinderen!

De Slapsticks
Waar: op verschillende plaatsen in binnenstad
Tijd: van 18.30 tot 20.30 uur

Een vrolijke jazzband uit `s-Hertogenbosch die met hun spel de mensen laten meegenieten van bekende en onbekende jazz melodieën. Sommige leden hebben hun roots in gerenommeerde carnavalsorkesten en hun sporen op het gebeid van de muziek zeker verdiend. De groep speelt al jaren de sterren van de hemel tijdens het beroemde en drukbezochte Jazz in Duketown en zullen nu in Tiel hun vrolijke muziek ten gehoor brengen.

Donderdag 5 september

Straattheater Gajes
Waar: Groenmarkt met uitloper naar Waalkade
Tijd: 19.30 uur en 20.30 uur

Zij spelen Wee Uw Gebeente dat handelt over een sekteleider met maar één volgeling die ervan overtuigd is dat de wereld over een half uur zal vergaan. De toeschouwers kunnen zich nog aansluiten om zo hun ziel te redden. Het geheel eindigt in een komische apocalyptische finale. Alle attributen worden vervoerd op een imposante metalen kar. Een voorstelling voor zowel jong als oud!

Burengerucht
Waar: op verschillende plaatsen in binnenstad
Tijd: 18.30 uur en 19.30 uur

Een heus dweilorkest van niet ver uit de buurt. Zij brengen op meeslepende wijze allerhande bekende liedjes waar je als vanzelf vrolijk van wordt. Zij zullen samen met de metalen kar van Gajes alle bezoekers begeleiden naar de Waalkade waar een prachtig siervuurwerk zal worden afgestoken.

Herinrichting van de winkelpromenade afgerond

Vuurwerk
Om de afsluiting van de herinrichting van de winkelpromenade extra feestelijk te maken is er op donderdag 5 september om 21.30 uur een groot vuurwerk te zien vanaf de Waalkade.

Promenade ontbijt
Tot slot krijgt het winkelend publiek op zaterdag 7 september van 09.00 tot 12.00 uur door de Tielse Bakkers een ontbijt aangeboden op de Markt.