NOS




---

Rechtstreeks verslag bouwfraude-enquête bij NOS
20-08-2002

De NOS doet de komende weken rechtstreeks verslag van de bouwfraude-enquête via televisie, radio, Internet en teletekst. NOS Actueel verzorgt via Nederland 2 de rechtstreekse uitzendingen op de televisie op die dagen dat er verhoren zijn. Het Radio 1 Journaal voorziet de luisteraar via Radio 1 van de laatste ontwikkelingen. Via de website van de NOS (www.nos.nl) is de bouwfraude-enquête rechtstreeks te volgen via live beeld en geluid. Ook NOS Teletekst zal uitgebreid aandacht besteden aan de bouwfraude-enquête.

De parlementaire enquête naar de bouwfraude in ons land moet duidelijkheid geven over de omvang van de bouwfraude en over de manier waarop deze bestreden moet worden. De commissie wordt voorgezeten door Marijke Vos, Kamerlid van GroenLinks. De openbare verhoren beginnen donderdag 22 augustus. Het is de bedoeling dat de openbare verhoren op 16 september worden afgerond.

Televisie
NOS Actueel verzorgt via Nederland 2 op de dagen dat er verhoren zijn rechtstreekse uitzendingen vanuit Den Haag. De presentatie is in handen van NOS Den Haag Vandaag-presentator Ferry Mingelen. Het aanvullend commentaar wordt verzorgd door onder anderen Zembla-verslaggever Oscar van der Kroon. De uitzendingen zullen 's ochtends rond 9.30 uur beginnen en duren tot ongeveer 17.00 uur. Verschillende gasten uit o.a. de bouwwereld zullen een toelichting geven op de verhoren.

Radio
Het Radio 1 Journaal geeft in de ochtendjournaals tussen 6.00 en 9.00 uur op de dagen van de verhoren een algemene toelichting op de bouwfraude-enquête en een vooruitblik op wat er die dag op de agenda staat. Hierbij zal regelmatig een gast aan tafel aanschuiven. Tijdens de verhoren zal op Radio 1 worden ingebroken in de programmering op het moment dat er iets opzienbarends te melden valt. Er zullen dan fragmenten te horen zijn uit de verhoren door de enquêtecommissie. In het Radio 1 Journaal tussen de middag (12.00-13.30 uur) en het Radio 1 Journaal van 's avonds (17.00-19.00 uur) wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verhoren van die dag, waarbij deskundigen hun toelichting zullen geven.

Internet
Via de NOS-website www.nos.nl is de televisieregistratie via Nederland 2 van de enquête-verhoren rechtstreeks te volgen. Na afloop van de uitzendingen is de inhoud in samenvatting terug te vinden in het speciale dossier dat voor de bouwfraude-enquête is aangelegd. In dit dossier is naast het nieuws over de bouwfraude-enquête tevens allerlei informatie te vinden over de geschiedenis van de enquête.

Teletekst
Ook NOS Teletekst besteedt ruim aandacht aan de bouwfraude-enquête. Via verschillende pagina's zijn de ontwikkelingen in de enquête te volgen. Uitzendtijden televisie bouwfraude-enquête: De data van de verhoren en uitzenddata zijn: donderdag 22, vrijdag 23, maandag 26, woensdag 28 en donderdag 29 augustus. De data in september zijn: maandag 2, woensdag 4, donderdag 5, vrijdag 6, maandag 9, woensdag 11, donderdag 12, vrijdag 13 en maandag de 16e. Tijden van uitzending op die dagen (Nederland 2): rond 9.30 tot ongeveer 17.00 uur.
---