Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 22 augustus 2002
·

Politie houdt geweldplegers aan Hillegom
De politie hield op woensdag 21 augustus rond 22.30 uur op de Prinses Marijkestraat een 15 en 16-jarige Hillegommer aan. De twee worden ervan verdacht eerder op de avond betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de Jonkheer Mockkade. Daarbij werd een 28-jarige man uit Hillegom mishandeld. De man werd met stokken en een ketting geslagen en liep daardoor letsel op aan het gezicht. Bij het geweld tegen de Hillegommer waren nog meerdere jongeren betrokken. De politie stelt daar een onderzoek naar in alsmede naar de aanleiding voor dit geweld. Voor zover nu bekend is keerden de jongeren zich tegen de man nadat hij ze vermanend had toegesproken over opmerkingen die zij aan zijn adres uitten. De beide verdachten zijn ingesloten.

Onder invloed rijden Noordwijk
De politie hield op donderdag 22 augustus rond 02.55 uur op de Pieter Bedijnstraat een 22-jarige automobiliste uit Noordwijk aan. Zij werd er van verdacht onder invloed van alcohol haar auto te besturen. Na haar aanhouding volgde een ademanalyse aan het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 425 ug/l. Meer dan de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed Noordwijk
De politie hield op donderdag 22 augustus omstreeks 01.52 uur op de Van Struijkstraat een 28-jarige automobilist uit Rotterdam aan. Agenten verdachten de man ervan zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van een ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 645 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakte proces-verbaal op tegen de verdachte. Ook schreef zij een rijverbod van zeven uur uit en vorderde het rijbewijs in.

Rijden onder invloed Katwijk
De politie hield op donderdag 22 augustus omstreeks 02.26 uur op de dr. Ir. Tjalmaweg een 27-jarige automobilist uit Katwijk aan. Agenten verdachten de Katwijker ervan zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De verdachte onderging een ademanalyse aan het politiebureau. De uitslag daarvan was 460 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat de bestuurder teveel had gedronken, de uitslag was 460 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan Bodegraven
Op woensdag 21 augustus omstreeks 23.54 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een reisbureau aan de Kerkstraat te Bodegraven. Ter plaatse gekomen bleek een van de inbrekers voor de deur te staan en 2 andere inbrekers kwamen het pand uitgelopen. De politie hield 2 inbrekers aan daar 1 van de 3 inbrekers de benen nam. Het reisbureau bleek doorzocht te zijn en getracht was de kluis mee te nemen. De politie is nog op zoek naar de 3e inbreker.

Politie zoekt getuigen beroving Alphen a/d Rijn
De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op de Albert Schweitzerbrug op woensdag 21 augustus rond 18.10 uur. Een 26-jarige Leidenaar stond op een trap achter de bushalte voor de regen te schuilen. Dit trapje verbindt de Eisenhouwerlaan met de Groenoord. Twee onbekende mannen spoten vloeistof in de ogen van de Leidenaar. Ook kreeg hij klappen. De onbekenden beroofden hem van een telefoon. De beroving is mogelijk gezien door iemand die met een fiets even verderop stond. De politie wil graag in contact komen met deze getuige en met mogelijke andere getuigen. Men kan naar het bureau komen of bellen met de politie in Alphen via 0900-8844.

Automobilist rijdt scooterrijder aan Leiden
Een 64-jarige automobilist uit Rotterdam verleende op woensdag 21 augustus rond 20.40 uur op de Willem de Zwijgerlaan geen voorrang aan een 20-jarige scooterrijder uit Leiden. De passagier van de scooterrijder 16-jarige meisje uit Leiden, liep een gebroken kuit en scheenbeen op. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automobilist reed de Koningstraat in en zag de over de parallelweg rijdende scooterrijder over het hoofd. Een aanrijding volgde.