Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 20 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: geen rijbewijs
Op de Noorderhaven werd afgelopen nacht een 48-jarige Stadjer aangehouden. Agenten zagen de man rijden terwijl ze wisten dat hij geen rijbewijs had en meerdere keren was aangehouden. Nadat de man staande was gehouden bleek dat hij bovendien alcohol had gebruikt. Een blaastest wees uit dat de man 0.8 promille in zijn bloed had. De auto van de man werd aan het bureau geparkeerd voor een uitgebreid technisch onderzoek.

Groningen: jongen zakt door lichtkoepel
Een 13-jarige jongen uit de stad zakte maandagmiddag door het dak van een oude garage aan de Vechtstraat. Hij was met twee vriendjes op het dak geklommen om een foto van de omgeving te maken. Toen hij daarbij op een lichtkoepel ging staan zakte hij er door en kwam ruim vier meter lager op het plaveisel terecht. De jongen moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De traumaheli verleende bijstand aan het ambulancepersoneel.

Groningen: doorrijden na botsing met viaduct
Een 36-jarige vrachtauto bestuurder botste maandagmiddag met zijn auto geladen met stropakken tegen een viaduct op de Plataanlaan. De man reed na het ongeval door maar kon op de A7 bij Boerakker worden stopgezet. De man verklaarde nog geen kans te hebben gehad om de politie te waarschuwen. Zijn auto bleek nauwelijks schade te hebben. De man kreeg een proces-verbaal.

Groningen: inbreker overlopen en aangehouden
Op de Energieweg werd maandagavond een 58-jarige inbreker door getuigen overlopen. De man bleek te hebben ingebroken in een geluidsbedrijf. In eerste instantie wist de man te ontkomen, maar na een korte zoektocht kon de man op de Energieweg worden aangehouden. Hij bleek in het bezit van een tas en koffer met goederen uit het bedrijf. Vermoedelijk is de man de zaak binnengekomen door middel van een valse sleutel. De man is ingesloten.

Groningen: autodieven gepakt
Twee fietsende agenten zagen maandagavond een tweetal mannen inbreken in een auto op het Balkgat. Toen de agenten hun fiets voor de auto met de beide verdachten zetten, gaf de bestuurder gas en wist met veel lawaai te ontkomen. Nadat de collegas het Duitse kenteken aan de overige dienstautos hadden doorgegeven werd de auto korte tijd later op het Hanzeplein gevonden. De daders waren voortvluchtig. Medewerkers van het AZG personeel gaven het signalement van de beide verdachten door. Na een zoektocht rond het AZG werden de beide verdachten, 28-jarige man uit Smallingerland en een 32-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Ze bleken in het bezit van een damestasje uit de gestolen auto. Beide mannen zijn ingesloten. .

Groningen: fietsendief
Op de Paterswoldseweg heeft de politie maandagavond een 25-jarige Stadjer aangehouden. Beveiligingspersoneel van het NS station zagen dat de man een slot van een fiets vernielde en er met de fiets vandoor ging. Op de Paterswoldseweg zag een voorbijganger dat de verdachte de fiets verkocht aan een passant. In de omgeving kon de verdachte worden opgepakt. Hij gaf te kennen de fiets gestolen te hebben en voor 5 euro verkocht te hebben. De man is gehoord en kreeg een proces-verbaal. De heler is niet meer aangetroffen, maar de politie zal nog een onderzoek naar hem instellen.

Snelheidscontroles
Op verschillende plaatsen in de provincie werden maandag snelheidscontroles gehouden. Op de Provincialeweg N999 in Zandeweer werden 650 voertuigen gecontroleerd. 7 reden er sneller dan de toegestane limiet van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km per uur. In de Juffer Marthastraat in Warffum (50 km weg) reden 2 van de 350 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km per uur. In Roodeschool werd op de Hooilandseweg de snelheid van 321 voertuigen gemeten. Hier reden er 4 harder dan de toegestane limiet van 50 km per uur waarbij de snelste 100 km per uur reed.

Marum: echtgenoot dreigt met mes
Een 53-jarige man uit Marum werd maandagavond aangehouden op de Wilpsterweg omdat hij zijn vrouw in huis had bedreigd met een mes. De man zat geestelijk in de knoop en gaf aan het niet meer te zien zitten. Hij werd aangehouden voor bedreiging en naar het bureau gebracht. De vrouw doet aangifte van bedreiging.

Winschoten: dronken man op gestolen brommer
Een 23-jarige man uit Oude Pekela werd maandagavond op de bovenburen in Winschoten gecontroleerd omdat hij op een brommer reed zonder een helm op. Bij de controle bleek de man gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een promillage van 1.85. Ondertussen bleek dat de brommer waarop de man reed als gestolen was opgegeven. De Pekelder werd aangehouden voor diefstal dan wel heling van de brommer en ingesloten voor nader onderzoek. De eigenaar van de brommer kreeg bericht dat zijn plof weer terug is.

Winschoten: man aangehouden voor mishandeling
Surveillerende agenten zagen maandagnacht dat een eethuiseigenaar in de Blijhamsterstraat in Winschoten problemen had met een lastige klant. De eigenaar zette de man wegens vervelend gedrag uit de zaak waarop de 26-jarige klant uit Assen hem een kopstoot gaf. Verdere escalatie kon door ingrijpen van de agenten worden voorkomen. De Assenaar is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Schildwolde: aanrijding tussen motorrijder en automobilist Een 59-jarige automobilist uit Paterswolde zag bij het oprijden vanaf een erf aan de Meenteweg in Schildwolde maandagavond een 43-jarige motorrijder uit Slochteren over het hoofd. Een fikse aanrijding was het gevolg waarbij de motorrijder met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Groningen werd gebracht. Beide voertuigen werden door de berger afgevoerd. De motor was totaal vernield.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie. 0900 - 8844 (lokaal tarief)