Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 21 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Niekerk: dodelijk verkeersongeval
Op de Provincialeweg N980 vond woensdagochtend rond 05.30 uur een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een 30-jarige automobilist uit Groningen het leven liet. De man is met zijn auto vanuit de richting Zuidhorn door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en reed tegen een naast de weg staande boom aan. Het slachtoffer is zeer waarschijnlijk op slag gedood. De wagen was totaal vernield en het motorblok lag verder op in de bermsloot. De weg is enige tijd gestremd geweest voor de bergingswerkzaamheden.

Bedum: ongeval met drie autos
Twee automobilisten remden dinsdagmiddag op de Groningerweg tussen Zuidwolde en Ellerhuizen af voor verkeer dat stopte omdat een bus met zijn spiegel een geparkeerde vrachtwagen had geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Warffum zag dit te laat en reed tegen beide autos aan. De beide bestuurders, een 22-jarige vrouw uit Onderdendam en een 66-jarige man uit Groningen, werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De wagen weden weggesleept door een bergingsbedrijf. Het verkeer ter plaatse werd enige tijd omgeleid.

Garnwerd: bedrijfsongeval
Een werknemer van Essent is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij bij graafwerkzaamheden bij een bouwput aan de Oostumerweg in Garnwerd onder het zand raakte. De man in een bouwput met een diepte van zon twee meter de afdichting van een gasleiding in de gaten te houden toen achter hem een wand in elkaar zakte. Het slachtoffer werd bedolven onder een grote laag aarde. Door kordaat optreden van twee getuigen werd hij uit de put gehaald. Hij is voor controle naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Zuidhorn: aanrijding op Provincialeweg
Een 24-jarige automobiliste uit Groningen lette onvoldoende op het tegemoetkomende verkeer toen zij dinsdagmiddag afsloeg vanaf de Provincialeweg richting het stadhuis van Zuidhorn. Een bijna frontale aanrijding met een 48-jarige automobiliste uit Noordhorn was het resultaat. De Noordhornse werd met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De andere automobiliste kwam er met haar beide inzittende kleinen kinderen wonderwel zonder letsel vanaf. De beide zwaar beschadigde autos werden door een bergingsbedrijf weggesleept.

Stadskanaal: man (44) voor bedreiging aangehouden Een 44-jarige man uit Stadskanaal werd dinsdagnacht op de Opsplitting in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging van twee huisgenoten. Hij was al eerder op de avond bij de woning lastig geweest en dreigde met een knuppel. Door zijn geschreeuw werd zowat de halve buurt wakker. Hij is voor bedreiging aangehouden en ingesloten.

Verkeerscontroles
Op verzoek van meerdere bewoners werd dinsdagmiddag een snelheidscontrole genouden op de Beneden Veensloot in Meeden. Van de 98 gecontroleerde voertuigen reden er 9 harder dan de toegestane 50 km per uur. De snelste reed 77 km per uur. Op de Gorechtlaan in Hoogezand werden 321 voertuigen gemeten. 6 reden harder dan 50 km per uur en de snelste reed 76 km per uur. Ook werd gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel en daar werden 11 bekeuringen uitgedeeld. Verder reden 4 bromfietsers zonder valhelm en werden twee bonnen geschreven voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat. In Zuidhorn werd op de Provicialeweg N 980 de snelheid van 305 voertuigen opgenomen. 32 reden er sneller dan de toegestane 60 km per uur. De snelste reed 87 km per uur. Op de Rijksweg N 355 bij Visvliet ( 80 km weg) werden 19 voertuigen gemeten die sneller reden dan toegestaan. Hiervan reed de snelste 112 km per uur. In totaal werden 231 voertuigen gecontroleerd.

Groningen: man weigert medewerking
De politie heeft dinsdagochtend op de Munnekeholm een 57-jarige stadjer aangehouden. De man had zijn auto op de Munnekeholm geparkeerd om te laden en lossen. Hierdoor kon er totaal geen verkeer meer passeren. Toen de man door agenten aangesproken werd op zijn parkeergedrag weigerde hij zijn voertuig te verplaatsen. Na meerdere aanmaningen werd de man aangehouden. Hij verzette zich hevig en moest uiteindelijk geboeid worden meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor en een forse boete ging de man zijns weegs.

Groningen: huisdieren in beslag genomen
De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Aluminiumstraat een hond en parkiet in beslag genomen. De bewoner van het pand, een 58-jarige stadjer, moest voor een onderzoek worden aangehouden. In de woning troffen de agenten een onbeschrijfelijke bende aan en een zeer verwaarloosde herdershond. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de hond en een aanwezige kanarie in beslag te nemen. De beesten werden overgedragen aan de dierenambulance. De man bekende niet goed voor zijn beesten te hebben gezorgd. De stadjer werd ingesloten voor andere onderzoeken.

Groningen: jongen vernielt kabels
Een 15-jarige jongen uit de stad werd dinsdagochtend aangehouden op het terrein van Noorderzon. De jongen was bezig om kabels van de installaties te vernielen. Hij werd door medewerkers van Noorderzon betrapt en overgedragen aan de politie. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal thuis afgeleverd.

Groningen: fietser loopt letsel op
Een 22-jarige vrouw uit Groningen liep dinsdagochtend op het Stationsplein een hoofdwond op. De vrouw passeerde met haar fiets de auto van een 39-jarige Groningse. Deze gooide plotseling de deur van de auto open, waardoor de fietsster tegen de deur botste. Zij kwam ten val en liep een hoofdwond en een hersenschudding op. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietser rijdt tegen bus
Op de Ypemaheerd botste dinsdagmiddag een 34-jarige stadjer met haar fiets tegen een tegemoetkomende bestelbus. De vrouw stak plotseling de weg over om links af te slaan. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de bestelbus en werd door de bus geschept. De vrouw moest met beenletsel naar een ziekenhuis.

Groningen: veelpleger gepakt
Een 35-jarige stadjer, bekende van de politie werd dinsdagavond op de Grote Markt gepakt toen hij fietsen aan het openbreken was. De man was eerder op de avond al gezien op de Vismarkt waar hij zijn fiets wilde verkopen aan enkele studenten. Toen deze daar niet op ingingen vertrok de man. Enige tijd later werd hij weer op de Pelsterstraat gezien met een nieuwe fiets. Ook daar probeerde de man weer om de fiets die hij bij zich had te verkopen aan een passant. Ook deze reageerde niet. Vervolgens liep de verdachte naar de Grote Markt waar hij kans zag een slot van een tweede fiets open te breken. De verdachte werd daarbij aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Aan de fiets werd een brief gehangen met het verzoek aan de eigenaar om zich te melden bij de politie.

Groningen: overval winkel
Dinsdagmiddag werd een overval gepleegd op een warenhuis aan de Verlengde Hereweg. Een ongeveer 25-jarige man kwam de winkel binnen en bedreigde een 20-jarige caissière van de winkel met een mes. Onder bedreiging moest de vrouw de kassa openen en deed de verdachte een greep in de kassala. Toen hij haar dwong om ook een tweede kassa te openen kwam een tweede medewerkster bij de kassa. De verdachte loopt hierop de winkel uit en vlucht richting Hereweg, waar vermoedelijk een mededader op de uitkijk stond. Hoeveel geld er is weggenomen is nog niet bekend.

Groningen: botsing na alcoholgebruik
Een 32-jarige man uit Groningen botste dinsdagavond op de Julianaweg met zijn auto achterop de auto van een 32-jarige Groningse. Toen agenten de aanrijding opnamen constateerden zij dat de verdachte alcohol had gebruikt. De man moest aan het bureau een blaastest afleggen. Hierbij werd een promillage van 1.8 vastgesteld. De man kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen. De autos liepen lichte schade op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)