Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 22/8/2002
Auteur: Carel Bouman

Winkeldief aangehouden

TILBURG Gistermiddag om tien over halfzes hebben agenten in een winkel aan de Bernard Loderstraat een 55-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van een jas ter waarde van 117,50 euro.

Man uit Utrecht rooft telefoon

TILBURG Gisteravond om tien over halfacht hebben agenten in het Station van de Nederlandse Spoorwegen aan de Spoorlaan een 28-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van de mobiele telefoon van een 17-jarige jongen uit Borculo. Die zat met zijn telefoon in de hand op een perron van het station. Als de Utrechter de telefoon uit de hand van de jongen uit Borculo rukt en hiermee wegloopt wordt hij door enkele getuigen achtervolgd en overmeesterd en aan de politie overgedragen. De Utrechter werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Ramkraak in Goirle

GOIRLE Vannacht tussen vijf voor halftwee en vijf over halftwee werd er aan de Tilburgseweg ingebroken in een radio- en tv-zaak. De inbraak werd gepleegd door twee nog onbekende mannen. Zij kwamen de winkel binnen door met een grote bijl een winkelruit aan de zijde van de Kalverstraat te vernielen. In de winkel werden vervolgens de ruiten van twee vitrinekasten aan diggelen geslagen. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met mobiele telefoons, digitale fotocameras en videorecorders. De waarde van de gestolen goederen is aanzienlijk en de materiële schade ook.

Bromfietser met drank op botst op geparkeerde auto

TILBURG Vannacht om tien over drie hebben agenten aan de Wandelboslaan een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij was op zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto aangereden. Hierbij liep de man schaafwonden op aan handen en gezicht. De man bleek onder invloed van drank en was ook niet erg medewerkend. Zo weigerde hij medische benadeling door GGD personeel. Ook aan het bureau wenste de Tilburger nergens aan mee te werken. Hij werd met een rijverbod van 12 uren in vrijheid gesteld en de politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendief aangehouden

TILBURG Vanmorgen rond tien voor zes hebben surveillerende agenten aan de Besterdring een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden Agenten zagen de man met een fiets over de Besterdring lopen waarvan hij het achterwiel omhoog hield. Als de agenten de man en de fiets controleren geeft hij toe dat hij de fiets gestolen heeft, waarop de agenten de man hebben aangehouden. De fiets, een grijze herenfiets, werd door de agenten in beslag genomen.

Tilburger beroofd

TILBURG Gistermiddag tussen vijf uur en tien over vijf werd aan de Moerse Pad een 20-jarige Tilburger beroofd. In verband met hevige regenval besloot de Tilburg aan de Moerse Pad onder het viaduct van de Burgemeester van Voorst tot Voorstweg te schuilen. Als de Tilburger daar staat wordt hij op zijn rechter schouder getikt en als de Tilburger kijkt krijgt hij direct een klap tegen de rechter slaap waardoor hij enige tijd het bewustzijn verliest. Als hij weer bijkomt merkt de Tilburger dat hij beroofd is van zijn mobiele telefoon, 37,50 euro, twee oorbellen, een gouden halsketting, een horloge en een ring. Omtrent de daders kan de Tilburger de politie geen enkele mededeling doen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze beroving.