Gemeente Kampen

Persberichten

Kampen, 21 augustus 2002


---

---

Gemeenteraad van Pápa bezoekt Kampen

In het kader van het 10-jarig jubileum van de contacten tussen Kampen en Pápa, brengt de gemeenteraad van Pápa een bezoek aan Kampen. De Hongaarse delegatie arriveert a.s. donderdagmiddag per bus in Kampen. Zondagavond vertrekt het gezelschap weer naar Pápa.

In 1992 werd het officiële vriendschapsverdrag tussen Kampen en het Hongaarse Pápa ondertekend. De gemeenteraad van Pápa brengt daarom van 22 t/m 25 augustus 2002 een bezoek aan Kampen. De vrijdag staat in het teken van een nadere kennismaking met de projecten en de kernen van Kampen. Van 10.00 uur tot 12.30 uur krijgt de Hongaarse delegatie tijdens een rondrit een toelichting op de projecten die worden uitgevoerd. Tussen 12.30 uur en 14.00 uur wordt een bezoek gebracht aan de bedrijven I & M en Ifö Kampri. Het middagprogramma bestaat uit een rondrit door de kernen van Kampen.

Ontmoeting met Kamper raadsleden

Zaterdag 24 augustus staat na een korte stadswandeling een ontmoeting met de gemeenteraad van Kampen op het programma. Van 13.00 uur tot 15.30 uur wordt in het (oude) stadhuis gesproken over internationale samenwerking en de contacten tussen Kampen en Pápa in het bijzonder. In deelsessies komen daarna onderwerpen als bestuur, financiën en economische zaken aan de orde. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het nieuwe stadhuis. Tijdens een gezamenlijk diner wordt vervolgens stil gestaan bij het 10-jarig jubileum.

Concert in Bovenkerk

Zaterdagavond is er een jubileumconcert in de Bovenkerk. Het Stedelijk Orkest en vocaal ensemble Kavoca verlenen hieraan medewerking. De Hongaarse delegatie is hierbij ook aanwezig. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk en begint om 20.30 uur.

Afsluiting

Zondagmiddag maakt de Hongaarse delegatie een kort uitstapje in de omgeving van Kampen. Na de afsluiting vertrekt het gezelschap rond 19.30 uur weer naar Pápa.


---

---

Portefeuillehouder: burgemeester mr.ing. J. Oosterhof

persberichten