Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 22 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Ter Apelkanaal: kop-staart botsing
Een 39-jarige automobilist uit Ter Apel kon woensdagmiddag zijn auto de Zandberg in Ter Apelkanaal niet op tijd tot stilstand en botste achterop een automobiliste uit Ter Apel. De vrouw en een 57-jarige inzittende plaatsgenote van haar werden met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. De auto van de Ter Apeler werd door een berger weggesleept.

Westerlee: rijden onder invloed
Op de Hoofdweg in Westerlee werd woensdagnacht een 31-jarige automobilist uit Oude Pekela gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau een promillage van 1.0. De Pekelder kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Uithuizen/Bedum: aanhouding voor bedreiging en diefstal De politie hield woensdagavond in Bedum een 25-jarige man uit Uithuizen aan voor bedreiging en diefstal van een brommer. De man had eerder op de avond bij vrienden in een woning aan de Departementsstraat een 19-jarige jongen bedreigd met een mes. Vervolgens was hij er met de brommer van een 18-jarige jongen vandoor gegaan. Hij werd achterhaald in Bedum en aangehouden.

Leek: man door het lint
Agenten reden woensdagavond naar een woning aan de Nieuwestreek in Leek waar een man tegen een deur stond aan te schoppen. Ter plaatse kwam een 31-jarige man uit Leek op de politieauto af met een groot mes in zijn hand. Hij trapte twee keer tegen de auto aan. Hij bedreigde daarna een agent en gooide met het mes. Met behulp van pepperspray en een worsteling kon de Leekster worden overmeesterd en geboeid naar het bureau worden gebracht. Hij verklaarde verhaal te willen gaan halen bij zijn huisbaas over klachten vanwege het onderhoud van zijn woning. Daarbij vernielde hij twee glazen deuren in een portiek aan de Nieuwestreek. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Vledderveen: auto komt in sloot terecht
Door een nat wegdek gleed een 37-jarige automobilist uit Bourtange woensdagochtend op de kruising van de Ontsluitingsweg met de Barkhoornweg van de weg af. De man reed over de Ontsluitingsweg en gleed over de kruising in een naastgelegen sloot. Hij klaagde over rugklachten en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

Hoogezand: automobilist heeft meer op kerfstok
Een 24-jarige automobilist uit Hoogezand werd woensdagochtend door de politie gezien toen hij in verboden richting door de Paulus Potterstraat in zijn woonplaats reed. Hij reageerde niet op het stopteken en reed met zon 90 km per uur door de bebouwde kom. Uiteindelijk werd de man op de Kerkstraat staande gehouden. De auto bleek niet APK gekeurd en verzekerd. De man zelf zijn rijbewijs was ongeldig verklaard en er stond nog een boete van ruim 1200 euro of 32 dagen hechtenis tegen hem open. Hij is aangehouden en ingesloten op een politie bureau.

Middelstum/ Winsum: controle op dragen veiligheidsgordels Op de Delleweg in Middelstum werden 45 autos gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordels. Van de 45 controles bleken er twee geen gordel te dragen. In Winsum werd op de Onderdendamsterweg en de Provincialeweg N361 gecontroleerd. Hier werden 16 bonnen uitgeschreven. In totaal werden 645 voertuigen gecontroleerd.

Groningen: man in elkaar geslagen
Een 35-jarige man uit Groningen werd afgelopen nacht op de Spilsluizen door een 28-jarige stadjer op zijn hoofd geslagen en gestoken. Het slachtoffer werd door de verdachte om geld gevraagd. Toen hij niet reageerde kreeg het slachtoffer direct een klap in zijn gezicht en werd hij met een scherp voorwerp gestoken. Bij een daarop volgende worsteling liep het slachtoffer zelf een gebroken pink op, waarvoor hij in het ziekenhuis werd behandeld. Na een korte zoektocht troffen agenten de verdachte op de Grote Markt aan. Hij werd aangehouden en is ingesloten. Op de plaats van het incident aan de Spilsluizen werd door de agenten een groot mes gevonden.

Groningen: lastpak opgepakt
In een supermarkt aan de Vismarkt heeft de politie woensdagmiddag een 32-jarige man uit de stad opgepakt. De man viel in de supermarkt alle vrouwelijke bezoekers lastig en drong zich aan hen op. Buiten de winkel gekomen gooide de man een fles drank tegen de muren van de Akerk stuk en urineerde tegen het gebouw. De man werd ter ontnuchtering meegenomen naar het bureau waar hij enkele processen verbaal kreeg.

Groningen: rijden tijdens ontzegging
Op de A28 ter hoogte van de Van Ketwich Verschuurlaan heeft de politie een 35-jarige man uit Emmen aangehouden. De reed opvallend over de snelweg. Toen agenten de gegevens van de bestuurder en auto natrokken bleek dat het rijbewijs van de betrokkene was ingenomen. Hij kreeg een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Groningen: stadjer beroofd door twee mannen
Een 52-jarige stadjer werd woensdagochtend op de Poortstraat van zijn portemonnee beroofd. In de loop van de avond zag het slachtoffer de beide verdachten weer op de Hoekstraat. Na een korte zoektocht troffen agenten de beide verdachten in de Nieuwe Ebbingestraat aan, waar ze diverse voetgangers op een agressieve manier lastig vielen. De beide verdachten konden ter plaatse worden aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: controle bromfietsen
Woensdagavond werd op verschillende straten in de stad gecontroleerd op bromfietsen. Aan acht bestuurders werd een proces verbaal uitgereikt voor het niet dragen van een valhelm. Ook kregen 5 bestuurders een boete voor het niet verzekerd zijn, geen bromfietscertificaat, onjuiste verlichting en rijden door roodlicht.

Groningen: illegale vreemdeling
Tijdens een controle op de prostitutie werd een 22-jarige vrouw, zonder vaste woonplaats aangehouden in een pand aan de Nieuwstad. De vrouw bleek geen papieren en reisdocumenten te hebben. Zij werd meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Groningen: fietsendieven
Op de Zwanestraat heeft de politie afgelopen nacht twee fietsendieven aangehouden. Een getuige zag dat de beide mannen, 21- en 22-jaar oud, de fiets vanaf de Grote Markt wegnamen. Op aanwijzing van de getuige werden de verdachte op de Guldenstraat/Zwanestraat getraceerd en opgepakt. Zij mochten na het opmaken van een proces verbaal het bureau van politie weer verlaten. .

Groningen: man drinkt ether in stadsbus
De politie heeft woensdagmiddag een 67-jarige man uit Nieuw Amsterdam uit een stadsbus gehaald. De man snoof vanuit een washandje ether op en dronk uit een klein flesje ether. Na aanspreken van de man wilde hij het goedje eerst niet afgeven. Na aandringen van de politie gaf hij het flesje aan de agenten. De man werd meegenomen naar het bureau en vervolgens door de GGD overgebracht naar een ziekenhuis. Niet bekend is waarom de man het ether gebruikt.

Groningen: lastige man uit plantsoen verwijderd Een 44-jarige man uit Groningen werd woensdagavond van het terrein van Noorderzon verwijderd. De man viel aanwezige vrouwelijke bezoekers lastig, sprak ze aan en zat ze aan het lichaam. Bovendien schreeuwde hij de boel bij elkaar. De man werd meegenomen naar het bureau waar hij een boete kreeg opgelegd. Na verhoor werd hij de straat weer opgestuurd.

Groningen: man probeert buitenboordmotor te stelen Een 43-jarige stadjer werd woensdagavond op de Hofstede de Grootkade opgepakt, nadat hij geprobeerd had vanaf een boot aan de Noorderhaven een buitenboordmotor weg te nemen. Een getuige zag dat de man, met een tweede verdachte, aan boord van een woonboot bezig was een buitenboordmotor los te maken. Toen de mannen zich betrapt wisten gingen ze er vandoor. Op aanwijzing van de getuige werd alleen de 43-jarige stadjer getraceerd. Hij werd meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Groningen: man maakt ruzie met vriendin
Een 21-jarige stadjer werd afgelopen nacht op de Kerklaan opgepakt. De man bleek door beveiligingspersoneel gezien te zijn toen hij op de Nassaulaan ruzie stond te maken met, naar later bleek een ex vriendin. Hij sloeg de vrouw meerdere keren in het gezicht. Het beveiligingspersoneel droeg de man over aan de agenten. Toen bleek dat de verdachte mee moest naar het bureau ging hij volledig door het lint. De man werd ingesloten ter ontnuchtering, verzet en mishandeling. Hij moet bovendien nog 20 dagen straf uit zitten.

Groningen: autokraker opgepakt
Op de Fossemaheerd is afgelopen nacht een 41-jarige autodief opgepakt. Agenten zagen de verdachte op de Emingaheerd rijden in een auto zonder kentekenplaten. Na een korte achtervolging troffen agenten de auto op de Emingaheerd aan met de deuren open en allerlei goederen naast de auto. In de buurt liep ook de verdachte rond, een bekend autodief. Hij werd opgepakt en ingesloten.

Scheemda: dodelijk ongeval
Woensdagavond is een 42-jarige man uit Scheemda omgekomen bij een verkeersongeval op de Oude Rijksweg. De 42-jarige echtgenote van het slachtoffer, zijn 15-jarige dochter en de 44-jarige bestuurster van de andere auto uit Heiligerlee raakten eveneens gewond. De automobilist uit Scheemda reed over de Oude Rijksweg richting Winschoten. Bij de kruising met de Graaf Adolfbrug reed de man vermoedelijk door het rode licht waarna hij de auto van de vrouw uit Heiligerlee in de flank ramde. Beide autos kwamen vervolgens in het Winschoterdiep terecht. Getuigen van het ongeval wisten de vier slachtoffers uit de auto en het kanaal te halen voordat de brandweer ter plaatse was. Wel werd door duikers van de brandweer Delfzijl nog een onderzoek in de beide voertuigen ingesteld naar meerdere slachtoffers. Een toevallig passerende ambulance broeder reanimeerde het slachtoffer uit Scheemda, waarna deze met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Daar is de man uiteindelijk overleden. Ook de echtgenote en dochter werden naar een Gronings ziekenhuis gebracht, terwijl de vrouw uit Heiligerlee naar Winschoten is vervoerd. Zij bleken slechts lichte verwondingen te hebben opgelopen. De autos werden in de loop van de avond/nacht uit het water getakeld.

Inlichtingen, Afdeling Communciatie, 0900-8844 (lokaal tarief)