Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 21-08-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijding
ALMERE Een 45-jarige automobilist uit Hank is dinsdagmorgen op de A6 met zijn auto over de kop geslagen. De bestuurder reed al bellend richting Lelystad. Doordat hij niet goed op zat te letten, moest hij remmen voor verkeer voor hem. Daarbij raakte hij in de slip en sloeg over de kop. Uiteindelijk kwam de wagen in de middenberm terecht. De man uit Hank werd voor observatie overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Verkeerscontrole
ALMERE Op de Landdrostdreef werd dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er werden in totaal 27 procesverbalen opgemaakt, waarvan de meeste voor het niet dragen van de gordel (in totaal twaalf). Verder werd er onder meer geverbaliseerd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, keurings- en kentekenbewijs en een verlopen APK. Ook op de Kruierstraat werd diezelfde middag een dergelijke controle gehouden. Er werd zes keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel en eenmaal voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Aanrijding bromfiets en auto
ZEEWOLDE Op de rotonde Horsterweg, Eikenlaan en Zuiderzeeweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen een auto en bromfietser. Een 42-jarige vrouw uit Zeewolde reed in haar auto op de Horsterweg in de richting van de rotonde en zag daarbij de bromfiets, die vanuit de Eikenlaan kwam en al op de rotonde reed, over het hoofd. De brommer werd bestuurd door een 17-jarig meisje uit Zeewolde, achterop zat een 14-jarige plaatsgenoot. Een aanrijding volgde, waarbij de meisjes kwamen te vallen. Ze zijn met lichte verwondingen met de ambulance vervoerd naar het Sint Jansdal ziekenhuis.

Lowlands
BIDDINGHUIZEN - Uit een eerder persbericht van het ANP heeft een aantal media abusievelijk de conclusie getrokken, dat de organisatie van het Lowlandsfestival in Biddinghuizen haar medewerking zou verlenen aan het opleggen en uitvoeren van taakstraffen. Het Openbaar Ministerie Zwolle/Flevoland en Politie Flevoland willen ten sterkste benadrukken, dat het lik-op-stuk beleid ten aanzien van daarvoor in aanmerking komende delicten uitsluitend door henzelf (Openbaar Ministerie en politie) wordt uitgevoerd, in samenwerking met de Reclassering.
In voorkomende gevallen komen de verdachten voor een zogenaamde officierszitting, waarbij de officier van justitie en de Reclassering overleggen en een taakstraf kunnen bepalen. De verdachte moet zich dan melden bij de Reclassering in zijn eigen arrondissement. De taakstraf wordt dus niet uitgevoerd tijdens het festival. Als de taakstraf niet wordt uitgevoerd, krijgt Politie Flevoland hiervan bericht en wordt er alsnog gewoon proces-verbaal opgemaakt, waarbij de verdachte alle hem toekomende rechten heeft.

Aanrijding auto en touringcar
LELYSTAD Op de Houtribweg vond dinsdagavond een aanrijding met letsel plaats. Een 31-jarige Lelystedeling reed op de Visarenddreef, naderde de kruising met de Houtribweg en wilde zijn weg vervolgen richting Lelystad Haven. Vermoedelijk door de hevige regenval zag de bestuurder een touringcar bestuurd door een 46-jarige man uit Lelystad over het hoofd. Een botsing volgde, waardoor de 31-jarige Lelystedeling tegen een lantaarnpaal botste. De man werd met lichte verwondingen per de ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Gordelcontrole
EMMELOORD Aan de Fjord werd dinsdagmorgen gecontroleerd op het gordelgebruik. Van de twintig gecontroleerde automobilisten, bleken er vier geen gordel te dragen.