Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 22-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Straatroof
ALMERE Bij de politie is aangifte gedaan van een straatroof op het Spoorbaanpad. Een 16-jarig meisje uit Almere gaf aan rond half een woensdagmiddag beroofd te zijn van haar geld (nog onbekend bedrag). Zij fietste op het Spoorbaanpad richting Almere, toen een nog onbekende verdachte op een scooter haar onder bedreiging van iets dat op vuurwapen leek, beroofde. Getuigen die iets gezien hebben, kunnen zich melden bij de politie.

Aanhouding voor alcohol
LELYSTAD Woensdagnacht hield de politie een 37-jarige automobilist uit Hoorn aan op de Westerdreef voor het rijden onder invloed van alcohol. Na een melding van een slingerende auto, ging de politie ter plaatse en zij zag bij de rotonde Westerdreef/Visarenddreef een auto stilstaan. De auto reed de Westerdreef op en daar is deze gecontroleerd. De bestuurder bleek alcohol genuttigd te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het resultaat van zijn ademanalyse daar was 770 ug/l (1,75 promille). De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE De politie hield woensdagnacht op de Veluwedreef een 22-jarige bestuurder van een auto aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle vermoedden de agenten dat de inwoner van Almere alcohol gedronken had. De verdachte kon of wilde niet meewerken aan de blaastest op straat en de ademanalyse op het bureau. Een bleodproef is afgenomen. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten. Hij bekende tegenover de agenten alcohol gedronken te hebben en weed gebruikt te hebben. Proces-verbaal is opgemaakt. De 22-jarige is s ochtends heengezonden.

Aanhouding voor belediging
ALMERE Een 18-jarige inwoner van Diemen is woensdagmiddag op het Busplein aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Surveillerende agenten zagen de man met weed in een bushokje. Zij spraken hem hierop aan en wilden een boete geven, maar de 18-jarige gedroeg zich recalictrant. Na een aantal waarschuwing waarop hij geen gehoor gaf, is de verdachte aangehouden. Op het politiebureau is hij verhoord en kreeg hij proces-verbaal. De inwoner van Diemen is heengezonden.