Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.40 uur

Aanrijding met letsel en alcohol in het spel

ZEIST Woensdagavond rond 22.50 uur vond er een aanrijding plaats op de Dijnselburgerlaan. Een 60-jarige man uit Driebergen reed in de richting van de Boulevard en raakte in een flauwe bocht naar rechts op de verkeerde weghelft terecht. Hierdoor botste hij frontaal op een hem tegemoetkomende auto van een 74-jarige man uit Zeist.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De Zeister en zijn twee vrouwelijke inzittenden van 47 en 62 jaar, beiden ook uit Zeist, raakten gewond en bekneld. Door de brandweer werd de auto opengeknipt waarna de drie inzittenden met wisselend letsel naar diverse ziekenhuizen in de omgeving werden overgebracht.

De man uit Driebergen raakte niet gewond, maar het bleek dat hij alcohol gedronken had (0,8 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd, er is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

GROENEKAN Op de Koningin Wilhelminaweg is woensdagmiddag tussen 13.30 en 14.45 uur gecontroleerd op snelheid. De snelheid van in totaal 290 voertuigen werd gemeten. Hiervan reden er 59 sneller dan de maximaal toegestane 50 km per uur.

Verkeersongeval

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Omstreeks woensdagavond 20.20 uur kreeg de politie de melding dat er een bromfietser gevallen was op de Arnhemsebovenweg. Toen de politie aankwam, was ambulancepersoneel al aanwezig.

Zij hebben de man, een 53-jarige man uit Driebergen Rijsenbrug, voor onderzoek meegenomen naar het Zeisterziekenhuis. Het is onbekend hoe de man is gevallen.

De politie heeft zijn bromfiets veilig gesteld op het politiebureau.

Beroving

ZEIST Omstreeks 14.00 uur werd een 24-jarige man uit Zeist van zijn tas beroofd. De man wachtte op zijn fiets voor het verkeerslicht op de kruising van de Nassau Odijklaan en de Lageweg. Ineens werd zijn tas, die om zijn schouder hing, weggerukt door twee jongens op een scooter.

De politie zoekt getuigen van deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Binnensticht via 0900-8844 (lokaal tarief).

Controle blauwe zone
ODIJK De politie controleerde woensdagmiddag op de Meent op het gebruik van de parkeerschijf in de blauwe zone.

In totaal werden zes bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van de parkeerschijf achter de voorruit.