Ingezonden persbericht


Persbericht

22 augustus 2002

Rational Software breidt 'Extended Development Experience' uit

~ Rational XDE verbetert met krachtige 'assisted modelling' en multidimensionale modelleerondersteuning ~

Rational Software heeft aangekondigd dat het haar unieke 'Extended Development Experience' verder heeft uitgebreid, door het bereik van Rational® XDE® Professional te vergroten met ondersteuning voor Microsoft Visual Basic .NET en ASP.NET.

Rational heeft ook meer kracht toegevoegd aan Rational XDE Professional, met de eerste 'assisted modeling' en multidimensionale modelleerondersteuning in de industrie voor Microsoft Visual Basic .NET en ASP.NET ontwikkelaars. De verbeteringen aan Rational XDE Professional zorgen ervoor dat Microsoft Visual Basic .NET en ASP.NET ontwikkelaars eenvoudiger en sneller hoogwaardige zakelijke applicaties kunnen creëren.

Rational's 'Extended Development Experience' voor Microsoft .NET ontwikkelaars biedt een naadloze ontwerp- en ontwikkelomgeving. Rational XDE Professional: .NET Edition bevat Rational's ontwerp- en modelleercapaciteiten binnen Microsoft Visual Studio .NET en biedt de ontwikkelaar een éénpersoons gebruikservaring. Rational XDE Professional is ook geïntegreerd met Rational's complete levenscyclus software-ontwikkeloplossing en is versterkt met de veelomvattende en 'skill-building' content op het Rational Developer NetworkSM (http://www.rational.net).

"Enterprise klanten van Rational en Microsoft zullen profiteren van Rational XDE Professional: .NET Edition," zei Tom Button, vice president voor het Developer Platform en Evangelism Division van Microsoft Corp. "Ontwikkelaars die Visual Basic .NET en ASP.NET gebruiken zullen vooral de 'enterprise-ready' capaciteiten en features in Rational XDE Professional die de productiviteit verbeteren waarderen, zoals 'patterns' en code 'templates'. Rational's levenscyclus aanbod biedt veel voordelen voor enterprise-level ontwikkelteams doordat het Microsoft Visual Studio .NET op vele gebieden aanvult."

"Rational's nieuwe ondersteuning voor Microsoft Visual Basic .NET en ASP.NET zet onze strategie voort van het uitbreiden van Rational's unieke 'Extended Development Experience'. Deze strategie, met ondersteuning voor Visual C#.NET, hebben we pas zes maanden geleden geïntroduceerd," zei Eric Schurr, chief marketing officer van Rational Software. "De nieuwe ondersteuning voor deze belangrijke Microsoft .NET technologieën en de geavanceerde features in Rational XDE Professional bevrijden ontwikkelaars van improductieve werkzaamheden die de creativiteit belemmeren. Hierdoor kunnen zij zich concentreren op het creëren van goede code."

(326 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Ondersteuning van nieuwe talen
Tot nu toe moesten ontwikkelaars die complexe bedrijfsapplicaties creëerden met Microsoft Visual Basic .NET en ASP.NET aparte tools gebruiken voor ontwerp en ontwikkeling. Hierdoor moesten ontwikkelaars switchen tussen de geïntegreerde Microsoft Visual Studio .NET ontwikkelomgeving (IDE) en andere applicaties. Dit was tijdrovend en maakt het bovendien moeilijker om code te creëren.

Rational XDE Professional lost dit probleem op door zich bij ontwikkelaars te presenteren als een naadloos onderdeel van de Microsoft Visual Studio .NET IDE. Het stelt ontwikkelaars in staat Microsoft Visual Basic .NET en ASP.NET ontwerp en ontwikkeling te versnellen door de volgende aanvullingen:

S 'Round-trip' engineering ondersteuning voor Microsoft Visual Basic .NET en ASP.NET. Dit garandeert dat code en modellen altijd gelijk lopen met elkaar. S Nieuwe UML stereotypen voor ASP.NET webapplicaties en webservices. Deze bieden een verbeterde visuele kijk op webcomponenten.

'Assisted Modeling' voor Microsoft .NET ontwikkelaars 'Assisted Modelling' zorgt er voor dat ontwikkelaars hun applicatie kunnen modelleren door gebruik te maken van Microsoft Visual Basic .NET of ASP.NET terminologie en concepten. Een ontwikkelaar kan een taalconstructie van de werkbalk naar een UML 'class' slepen en Rational XDE Professional zal automatisch de juiste UML syntax generen voor die constructie. Dit automatische proces helpt ontwikkelaars met weinig kennis van UML krachtige visuele ontwerpen en ontwikkeling realiseren. 'Assisted Modeling' technologie helpt ontwikkelaars vanzelf UML te leren door hen in staat te stellen 'in code' te denken en UML te genereren.

Multidimensionale modelleerondersteuning
In tegenstelling tot andere tools, die slechts één actief model tegelijkertijd in een werkruimte kunnen plaatsen, ondersteunt Rational XDE Professional juist multidimensionale modellen doordat meerdere modellen tegelijkertijd actief kunnen zijn in Microsoft Visual Studio .NET. Ontwikkelaars en architecten kunnen op meerdere manieren profiteren van multidimensionale modellen: S De relaties tussen modellen op verschillende abstractieniveaus, zoals requirements-, architectuur- en implementatiemodellen kunnen tegelijkertijd bekeken worden. Dit stelt teams in staat elkaars veranderingen te beoordelen. S Grotere modellen kunnen opgedeeld worden in kleinere, eenvoudiger te beheren werkpakketten terwijl ze hun relaties behouden. Rational XDE Professional zal met 'demand load' indien nodig de ontwikkeltijd versnellen van andere onderdelen van het model. S Veel projecten kiezen ook méér dan een ontwikkeltaal om een applicatie te implementeren. Rational XDE Professional zorgt ervoor dat de ontwikkelaar met meerdere talen tegelijkertijd kan werken waardoor men een compleet overzicht krijgt van de applicatie in een werkomgeving.

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 98 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2002 een omzet van $689.8 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index® en de S&P 500 Index.