Gemeente Breda

22-08-2002

Provincie kent subsidie toe aan herstructurering Bedrijventerrein Hazeldonk

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant hebben een TIPP (Tender Investeringsprogramma Provincies)-subsidie ter hoogte van maximaal 1.423.821,- beschikbaar gesteld voor het project Duurzame Revitalisering Bedrijventerrein Hazeldonk. Deze subsidie geeft een belangrijke financiële impuls aan de kwaliteitsverbetering van het Bedrijventerrein Hazeldonk. Bij de totstandkoming van het actieplan Duurzame Revitalisering Bedrijventerrein Hazeldonk van Buck Consultants International (BCI) heeft de gemeente nauw samengewerkt met ondernemersvereniging Logistic Center Hazeldonk.

Het budget dat de provincie beschikbaar heeft, is voor een groot deel afkomstig uit het zogenoemde Tender Investeringsprogramma Provincies (TIPP). Dat is een regeling van het ministerie van Economische Zaken. De provincie heeft hiervoor vorig jaar het investeringsprogramma Ruimte maken voor kwaliteit ingediend. Deze nota vormt de basis voor de provinciale TIPP-aanvraag. De provincie investeert zelf een bedrag van 1 miljoen euro.

De TIPP-subsidieregeling is bedoeld om het regionaal investeringsklimaat te verbeteren. De provincies kunnen twee keer per jaar investeringsprogrammas indienen voor maximaal 6,8 miljoen euro. Brabant ontving dit jaar het maximale bedrag omdat de ingediende projecten goed zijn voorbereid, snel zijn te realiseren en een grote mate van financiële haalbaarheid hebben.

Vernieuwing van bedrijventerreinen is een van de speerpunten in het sociaal-economisch beleid van de provincie. Brabant kent vele verouderde bedrijventerreinen die toe zijn aan een opknapbeurt. Daarom wil de provincie een zogenaamde herstructureringsmaatschappij oprichten, waarin de provincie samenwerkt met het bedrijfsleven. De TIPP-subsidie levert een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de herstructureringsmaatschappij en aan de
herstructureringsplannen van de gemeente.

Breda, 22 augustus 2002