Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 11.10 u) Donderdag, 22 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aanrijdingen
Afgelopen woensdagmiddag vond op de Mijnspoorweg in Heerlen een (kop/staart-)aanrijding plaats. Een 34-jarige bestuurster van een auto uit Landgraaf botste met haar auto tegen de achterzijde van een andere auto, bestuurd door 72-jarige man uit Geilenkirchen (D). De autobestuurster uit Landgraaf raakte gewond en werd (met nog onbekende aard/ernst letsel) per ambulance overgebracht naar de EHBO van het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding. Een 21-jarige bestuurster van een auto uit Heerlen raakte afgelopen woensdagavond (omstreeks 20.30 uur) op de Provincialeweg N281 in Heerlen met haar auto in een slip en botste vervolgens met de auto tegen de vangrail. De vrouw werd voor nader medisch onderzoek per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Daar bleek gelukkig dat ze nagenoeg niets mankeerde. De beschadigde auto werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.
Afgelopen woensdagavond omstreeks 18.25 uur kwam op de Looierstraat in Heerlen, bij de verkeerslichten van de oprit naar de stadsatoweg N281 een 32-jarige autobestuurster uit Heerlen met haar auto in botsing met een andere auto, bestuurd door een 61-jarige man uit Ubach Paleberg (D). Er raakte niemand gewond doch beide autos raakten beschadigd en werden afgesleept. De politie die een nader onderzoek instelt naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding, vermoedt dat een van de automobilisten door het rode verkeerslicht is gereden (beide automobilisten verklaren echter dat ze door het voor hen groen verkeerslicht zijn gereden). De politie is dan ook op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Deze getuigen kunnen met de Heerlense politie contact opnemen via tel. 0900 8844.

Kerkrade; aanrijding
Afgelopen woensdagavond omstreeks 20.00 uur vond op de kruising Bleijerheidestraat / Pricksteenweg in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit Wurselen (D) botste met zijn auto tegen een bromfiets, bestuurd door 40-jarige vrouw uit Kerkrade. De bromfietsbestuurster trachtte door uit te wijken een aanrijding te voorkomen. Zij kwam tengevolge van de aanrijding ten val. Het slachtoffer werd met pijnklachten aan een schouder per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Wittem; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag op diverse locaties (op de Eyserweg in Eys, de Provincialeweg in Reymerstok, de Julianastraat in Epen en op de Partijerweg in Wittem) radarsnelheidscontroles gehouden. Daarbij controleerde de politie totaal 1.120 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 148 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km p/u.

Landgraaf; kookplaat
Afgelopen woensdag middag kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Abdissenlaan in Landgraaf. Bleek dat, tijdens de afwezigheid van de bewoners, in de keuken van een woning een kookplaat nog aanstond waarop een kunstoffen pot met snoepgoed stond. Die smolt tengevolge van de hitte van de kookplaat hetgeen gepaard ging met flinke rookontwikkeling. De schade bleef beperkt tot het aanrecht en stank in de gehele woning. De woning werd gelucht en de brandweer controleerde ondermeer ook de afzuigkap of er niet toch nog ergens verborgen nog vuur/smeulresten waren, waarna men vertrok.