BedrijfsautoRAI

22-08-2002

Mercedes-Benz Sprinter met ESP en detailverfijningen


* Optische en functionele detailverfijningen
* ESP voor het eerst toegepast bij bestelwagens
* Uitbreiding van het optieprogramma

De vernieuwde Sprinter is ook herkenbaar aan de gewijzigde grille, de witte zijknipperlichten en andere uiterlijke detailwijzigingen.

Wereldpremière voor het ESP bij bestelwagens
Naast de uiterlijke vernieuwingen is bij de nieuwe Sprinter de veiligheid aanzienlijk verhoogd. Want als eerste bestelwagen ter wereld zijn de combis en gesloten bestelwagens van de Sprinter 2- en 3-serie leverbaar met het Electronic Stability Program ESP. In Nederland gaat dit veiligheidssysteem zelfs tot de standaarduitvoering behoren. ESP is gebaseerd op het Anti-Blokkeer-Systeem ABS en de Aandrijf-Slip-Regeling ASR. ABS is standaard sinds het debuut van de Sprinter in 1995 en ASR sinds twee jaar. ESP zorgt ervoor dat het voertuig in rijdynamisch kritieke situaties behalve zijn rem- en stuurstabiliteit ook zijn dwarsstabiliteit behoudt. Het systeem corrigeert binnen de natuurkundige grenzen zowel stuurfouten als het uitbreken op een glad of nat wegdek, op split en bij andere kritieke wegomstandigheden. In zulke situaties, waarbij de bestuurder normaliter nauwelijks kans heeft zijn voertuig door stuurmanoeuvres en/ of remmen in het spoor te houden, levert ESP door gerichte remingrepen op één of meerdere wielen een doorslaggevende bijdrage aan de rijveiligheid.

Minder onderhoud, meer optiemogelijkheden
De wijzigingen bij de Sprinter-familie omvatten ook langere onderhoudsintervallen: 60.000 km voor service; maximaal 40.000 km voor olie verversen. Verder vallen in het interieur de nieuwe bekledingsstoffen op, terwijl de achterdeuren voortaan voorzien zijn van vlakliggende, verlijmde ruiten. Daarnaast worden de uitrustingsmogelijkheden uitgebreid met een aantal nieuwe opties voor meer veiligheid en comfort. Onder meer met een voorruitverwarming inclusief regensensor, een separate airconditioning achterin bij de combi, een groot open aflegvak boven de voorruit en de nieuwe autoradiogeneratie Sound 40 Pro op basis van een telematicaplatform.

Het nieuwe uiterlijk, het ESP en de nieuwe opties helpen de Mercedes-Benz Sprinter de leidende positie in zijn bedrijfswagensegment te consolideren en zelfs verder uit te bouwen.