Federatie van Ouderverenigingen

Oproepen

21 augustus 2002

Oproepen

Contacten over onderwijs?

De werkgroep onderwijs van de PFvO Drenthe wil graag in contact komen met andere werkgroepen in Nederland om ervaringen uit te wisselen en te overleggen over nieuwe activiteiten. Contactpersoon Piet Busscher, consulent Drenthe.

Onderling Sterk Arnhem

In Arnhem wordt een afdeling van Onderling Sterk opgericht. In november wil de initiatiefgroep een bijeenkomst organiseren voor belangstellenden. Ze zijn op zoek naar leden en naar mensen die zich in willen zetten als coach.
Belangstelling of vragen? Emiel van den Dungen, lid RFvO is betrokken bij het proces, zijn telefoonnummer is (026) 3252889.

Belangwekkende boeken gezocht

De FvO geeft een literatuurlijst uit met boeken die voor ouders en verwanten belangrijk kunnen zijn. Die leeslijst is ondertussen flink verouderd.
Bij het nieuwe overzicht willen we uitgaan van de ervaringen van ouders en verwanten. Graag ontvangen we daarom suggesties, liefst met een korte omschrijving waarom nu net dat boek of die boeken op de lijst zouden moeten staan.

Denk aan boeken die herkenning oproepen, boeken met relevante informatie, boeken die advies geven of steun bieden. Boeken voor jonge ouders en boeken voor mensen die al lang weten dat hun kind een handicap heeft; boeken voor (volwassen) broers en zussen en boeken voor andere verwanten. Studieboeken, literatuur, egodocumenten, brochures en naslagwerken. Kortom, gewoon alle boeken waar ouders van kinderen met een verstandelijke handicap echt iets aan kunnen hebben.

Reacties graag aan de afdeling Communicatie & Beeldvorming FvO, op het bureau adres of c.dubois@fvo.nl