Gemeente Kesteren


Nieuws

Ook wethouder Groen doet mee met de seniorenritten!!

Hoewel de heer Groen een respectabele rijervaring heeft van maar liefst 47 jaar, verwacht hij dat er toch ook wel wat is aan te merken op zijn rijstijl.
Er sluipt toch ongemerkt het gevaar van automatisme in je rijgedrag en daarom is het goed om een deskundige daar eens naar te laten kijken. Vroeger ging dat simpel. We kochten een oude lesauto en ik heb toen nog rijles gegeven aan mijn schoonvader en mijn zwager. Dat kon toen nog. De zwager is geslaagd en is zelfs rij-instructeur geworden, mijn schoonvader heeft het begeerde papiertje echter nooit gehaald. Ook de techniek is enorm veranderd. Moest je vroeger enorm sleuren aan je stuur en de rem tot de bodem intrappen, tegenwoordig hoef je er maar naar te wijzen of de auto staat stil.
Het verkeer is enorm toegenomen en vergt veel van je concentratie. Het valt Joop op dat zijn oudere kennissen van het platteland een andere rijstijl hebben dan degenen die in de stad wonen.

Een beetje techniek is ook niet weg vindt wethouder Groen. Hoewel hij zelf veel heeft gesleuteld, vindt hij het technische onderdeel van de seniorenritten zelf ook erg belangrijk. Verder noemt hij het praktijkvoorbeeld van zijn vrouw die hem eens belde dat ze langs de weg stond met een lekke band. Of hij maar even wilde komen. Gelukkig was het dicht in de buurt, dus werd snel in de auto gestapt was de klus zo geklaard.
Maar, zo besluit hij: het zou voor mijn vrouw dus ook niet verkeerd zijn om zich aan te melden voor deze cursus want het kunnen verwisselen van een band of het vervangen van een lampje, dat is geen overbodige luxe!

Voor opgave van of informatie over de seniorenritten kunt u bellen naar de afdeling verkeer van de gemeente, A. van der Staaij, tel. 0488- 449900, of naar de Stichting Balans, tel. 0488 441577.