Belgacom

22 augustus 2002

Wie geen PC heeft kan voortaan op het internet via de TV

Dankzij de nieuwe portaalsite BelgacomTV.net en de Netbox wordt het voortaan mogelijk om te surfen via de televisie. Interessant voor wie geen PC heeft. Belgacom ontwierp voor deze nieuwe dienst een speciale portaalsite waarlangs men toegang krijgt tot het internet, op een gebruiksvriendelijke manier, ook voor mensen die het internet tot nu toe niet gebruikten. De Netbox wordt verdeeld via een aantal grote distributieketens. Met de lancering van dit nieuwe product wil Belgacom het Internet toegankelijk maken voor een grotere groep mensen.

BelgacomTV.net: de eerste Belgische internet-TV-portaalsite Om de toegang tot het Internet via de televisie te vergemakkelijken ontwierp Belgacom Skynet een nieuwe portaalsite (http://www.belgacomtv.net) die de gebruiker als uitvalsbasis kan gebruiken voor zijn bezoek aan het internet. Via deze portaalsite krijgt de gebruiker toegang tot tal van diensten:
* Actualiteiten: nieuwsberichten, weersvoorspelling.
* Communicatie: mobiele diensten (SMS, logo's ringtones, ...), e-mail, e-cards en chat.

* Entertainment: TV-programma's, bioscoop- informatie, Loterijresultaten, horoscoop.

* Zoeken: om het adres en telefoonnummer van een correspondent overal in België te vinden via de witte pagina's.

De nieuwe portaalsite is niet geoptimaliseerd voor consultatie via PC, zij is immers speciaal ontworpen voor gebruik via TV.

Netbox: een nieuwe manier om te surfen
Men heeft er de Netbox voor nodig, een product van Netgem, dat uitermate geschikt is om te communiceren via het Internet. De installatie is snel en eenvoudig : eens aangesloten op de televisie (via Scart-kabel) en de klassieke telefoonlijn (PSTN), kan d.m.v. de afstandsbediening en het draadloos toetsenbord de Netbox gebruikt worden.

Gebruiksvriendelijk:
Met de Netbox krijgt de gebruiker toegang tot "e-mail" en "sms"-diensten, "chat" en natuurlijk de internetwereld. Naast deze traditionele toepassingen kan de Netbox ook e-mails met televisiebeelden en gesproken berichten versturen en dit terwijl de gebruiker tegelijkertijd TV kan kijken.
Bovendien is het mogelijk om een DVD-speler, video of digitaal fototoestel aan te sluiten op de Netbox en deze beelden weer te geven terwijl de gebruiker de diensten van de Netbox gebruikt of deze beelden te incorporeren in een e-mail.
Met het oog op het gebruiksgemak wordt de Netbox geleverd met een rechtstreekse toegang tot de diensten van de nieuwe BelgacomTV.net-portaalsite. De gebruiker kan zich aansluiten bij 3 verschillende Internet Service Providers en tot 5 mailboxen configureren.

Praktisch
De verkoop van de Netbox start volgende week via een aantal grote distributieketens: Carrefour (28/8), PhotoHall en Selexion. Het volledige pakket (centrale eenheid, toetsenbord, afstandsbediening, batterijen en kabels) kost 199,00 ¤ (BTW inbegrepen). Klanten met vragen kunnen contact opnemen met de bovenvermelde verkooppunten.
Ook de nieuwe portaalsite (http://www.belgacomtv.net) is vanaf volgende week beschikbaar voor het publiek.