Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, donderdag 22 augustus 2002

Datum: 22/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Aanrijding met letsel
Op donderdag 22 augustus 2002 omstreeks 11.30 uur vond er op de Kromme Elleboog te Steenbergen een aanrijding plaats tussen een 80-jarige inwoonster uit Steenbergen en een 25-jarige inwoner uit Nieuw-Vossemeer. Eerstgenoemde reed juist met haar fiets de Kromme Elleboog op, toen de jongeman met zijn scooter vanuit de richting van de Kaaistraat aan kwam rijden. De twee trachtten elkaar nog te ontwijken, maar slaagden daar niet in. Beiden vielen en kwamen met hun hoofd op het wegdek terecht. De vrouw raakte hierbij gewond aan het hoofd en is overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. De hulp van de traumahelicopter werd ingeroepen.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Bedreiging en mishandeling
Twee 14-jarige jongens, afkomstig uit Bergen op Zoom en Rilland-Bath, zijn dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur bedreigd en mishandeld. Toen zij vanuit het centrum van de stad in de richting van het station liepen, werden zij gevolgd door een viertal hun onbekende marokkanen. Toen zij bij de kiosk van het station kwamen werden zij, naar eigen zeggen zonder aanleiding, door de marokkanen bedreigd waarbij een mes getoond werd en er stekende bewegingen in de richting van de twee slachtoffers gemaakt werden. Daarna werden beide jongens nog getrapt en geduwd. Het geheel is opgenomen door twee cameras die op de voorzijde van het station gericht zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Fiets gevonden
Surveillerenden agenten zagen vannacht omstreeks 03:00 uur een persoon over de Rooseveltlaan fietsen met een ATB-fiets op zijn rug. Omdat men dat enigszins verdacht vond, keerde de surveillance de auto en trof op het trottoir van de Rooseveltlaan de ATB fiets aan. De fietser was verdwenen. De gevonden ATB-fiets is overgebracht naar het politiebureau.

TEAM WOENSDRECHT

Inbraak woning
Op woensdagmiddag werd er, tijdens afwezigheid van de bewoners, ingebroken in een woning aan de Walsestraat in Huijbergen. De daders kwamen de woning binnen via een openstaand dakraam, dat bereikbaar is via een platdak. Uit de woning werd een aanzienlijk geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en een technisch onderzoek ingesteld. Verdachte aangehouden na diefstal op campingDonderdagnacht werd de 47-jarige C.M. uit Bergen op Zoom aangehouden op een camping in Hoogerheide. De verdachte trachtte een tweetal rugzakken te stelen, welke naast een tent stonden. De eigenaar van deze rugzakken, een 42-jarige toerist uit Imtafra (Malta), werd tijdens de diefstal wakker doordat de verdachte over 'n scheerlijn van de tent struikelde. De verdachte werd even later door de gedupeerde, na een kleine worsteling, aangehouden. De gealarmeerde politie heeft later de verdachte overgenomen en ingesloten. Verdachte heeft inmiddels de diefstal bekend en is na het uitreiken van een dagvaarding heengezonden.

TEAM HALDERBERGE
Marklandcollege twee maal de dupe
Tussen dinsdagavond 19.00 uur en woensdagmorgen 9.45 uur werd voor de tweede maal in een week tijd ingebroken in de mediatheek van het Marklandcollege aan de Eikenlaan in Oudenbosch. Men is binnengekomen door aan de achterzijde van het gebouw een raam te forceren. Uit de school werd computer- en audio/video-apparatuur gestolen. De inbraak is een herhaling van een inbraak die vorige week vrijdag (16 augustus) werd ontdekt, waarbij vanuit dezelfde ruimte en op dezelfde wijze, door meerdere daders ook computerapparatuur werd weggenomen. De computers waren splinternieuw en zouden deze week worden geïnstalleerd voor het nieuwe schooljaar dat volgende week aanvangt.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Diefstal uit auto
Woensdag werd bij de politie drie maal aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto, die stond geparkeerd in het centrum van Roosendaal. De inhoud van twee autos aan de Nieuwe Markt en een auto aan de Brugstraat vielen ten prooi aan het dievengilde. In twee gevallen werd er een portierslot geforceerd. Het is nog onduidelijk hoe men toegang heeft kunnen verkrijgen tot een van de autos die geparkeerd stonden op de Nieuwe Markt. Waarschijnlijk heeft de eigenaar verzuimd de auto goed af te sluiten. Uit de auto's werd kleding, autoradio, een rijbewijs en sleutels ontvreemd.

Zakkenrollerij
Dinsdag werd tussen de middag een winkelende mevrouw in het centrum van Roosendaal beroofd van haar portemonnee. Zij had deze in haar, middels een rits afgesloten, tas zitten. Van de diefstal heeft zij helemaal niets bemerkt. De politie heeft aangifte opgenomen.