Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-08-2002 Nieuwsberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Tasjesdief meldt zich

NIEUWEGEIN Een 29-jarige man uit IJsselstein meldde zich maandagochtend vrijwillig op het politiebureau met de mededeling dat hij eerder in Amsterdam drie tasjesroven had gepleegd en in IJsselstein in een auto had ingebroken. De man is ingesloten en wordt nader verhoord.

Aanrijding goed afgelopen

NIEUWEGEIN Toen een 60-jarige man uit Zoetermeer met zijn personenauto met caravan op de A2 richting Den Haag een vrachtwagen met oplegger wilde inhalen, begon zijn auto te slingeren en raakte hij de macht over het stuur kwijt. Daardoor raakte het voertuig de vrachtwagen en trok de caravan de auto geheel om. De auto met caravan kwam vervolgens achterste voren op de rijbaan tot stilstand. Het ongeval gebeurde maandagmiddag omstreeks 13.30 uur. De 60-jarige bestuurder van de auto met caravan is in verband met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis, de 44-jarige bestuurder van de vrachtauto, woonachtig in Hoogland, bleef ongedeerd. De voertuigen bleken licht beschadigd.

Fietser op de motorkap

NIEUWEGEIN - Een fietser (leeftijd en woonplaats nog onbekend) is maandagochtend omstreeks 10.30 uur op de Marconibaan gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. In verband met bouwactiviteiten staan aan de rechterkant van de Marconibaan busjes geparkeerd waardoor goed zicht ontbreekt. Daardoor zag de 39-jarige uit Houten afkomstige bestuurder van de personenauto te laat dat er van rechts een fietser kwam en kon niet meer tijdig remmen. De fietser kwam eerst op de motorkap terecht en werd vervolgens nog een aantal meters meegesleurd. De fietser is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding

NIEUWEGEIN - Een 37-jarige man uit Utrecht is maandagmiddag omstreeks 15.00 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 24-jarige motorrijder uit Nieuwegein. De motorrijder reed op de Structuurbaan richting de Martinbaan achter de personenauto en zag te laat dat de bestuurder van deze auto afremde om linksaf te slaan. Hij kon niet meer op tijd remmen en botste tegen zijn voorganger. De 37-jarige Utrechter is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.