Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-08-2002
Persberichten districten Utrecht Stad, 09.40 uur

Aanhouding autoinbreker heterdaad

UTRECHT Rond 06.05 uur dinsdagochtend werd de politie gestuurd naar de Mariaplaats. Hier zag een voorbijganger dat een man in een auto aan het inbreken was.

Daar aangekomen kon de politie een 47-jarige man uit Utrecht aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en in de loop van de dag heengezonden met een dagvaarding.

Aanhouding woninginbreker

UTRECHT Omstreeks 06.10 uur kreeg de politie van getuigen een signalement van een vermoedelijke inbreker. De man zou een ruitje van een woning aan de Adelaarstraat vernield hebben. Politiemensen troffen op de Hopakker een 35-jarige Utrechter aan die aan het signalement voldeed. Hij is aangehouden op verdenking van woninginbraak en is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Oplichtingstruc

UTRECHT Gisteravond kwamen er bij de politie twee meldingen binnen van oplichting in de wijk Tuindorp. Bij een melding ging het om een poging, bij de andere om een geslaagde oplichting. In beide gevallen belde een nette man aan en vertelde dat hij goederen voor de buren had, maar dat zij niet thuis waren. Hij vroeg de bewoners vervolgens om een bedrag aan te betalen zodat de magnetron geleverd kon worden.

Signalement van de man: blanke man, leeftijd tussen de 20 en 23 jaar, tussen de 1.63m en 1.75 m lang, normaal postuur, achterover gekamd zwart haar, donkere ogen en was gekleed in een donker kostuum.

Bij controle bij de buren bleek er geen sprake te zijn van levering van goederen. De politie adviseert mensen hier alert op te zijn.

Toezicht automarkt

UTRECHT De politie van district Paardenveld houdt elke week toezicht bij de automarkt op het Veemarktterrein. Afgelopen dinsdag was het tussen 04.00 en 06.00 uur druk op de toevoerswegen. Terwijl de politie het verkeer vanaf de A27 regelde, werden er vooraan in de rij pionnen weggehaald en afzetlinten doorgeknipt wat het werk van de politie belemmerde.

In de ochtend is een algemene controle gehouden bij de ingang en in de middag is er een controle gehouden bij de uitgang. Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor versleten banden, geen geldige APK, rijden zonder rijbewijs, niet kunnen tonen rijbewijs, te koop aanbieden van een voertuig buiten de daarvoor aangewezen plaats en het verlopen van een export-kenteken.

Winkeldief opgepakt
UTRECHT Dinsdagmiddag omstreeks 15.20 uur werd een winkeldief aangehouden door personeel van een winkel aan de St Jacobsstraat. De politie nam de man over van het personeel en bracht hem voor verhoor naar het politiebureau. Tegen de man, 49 jaar uit Antwerpen, bleek op het politiebureau nog diverse vonnissen open te staan. Hij is met een dagvaarding voor alle zaken heengezonden.