Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.15 uur

Aanrijding en aanhouding

IJSSELSTEIN Op woensdagmorgen vond rond 9.30 uur een kop-staartbotsing plaats op de Provinciale Weg. Een 28-jarige man uit Amsterdam botste op zijn voorganger, een 27-jarige man uit IJsselstein. Lichte lakschade was het gevolg. Toen de politie de gegevens van de betrokkenen controleerde, bleek de man uit Amsterdam nog enkele weken gevangenisstraf uit te moeten zitten en nog verschillende boetes te moeten betalen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Personeel van een winkel aan de Hildo Kropstraat heeft woensdagavond rond 20.00 uur een winkeldief aangehouden die met goederen ter waarde van enkele tientallen euros de winkel zonder te betalen wilde verlaten. De verdachte, een 39-jarige vrouw uit Nieuwegein, is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Zij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Aanrijding en letsel

HOUTEN Woensdagavond rond 22.00 uur vond een aanrijding tussen twee autos plaats op de Rondweg ter hoogte van de kruising met de Staart. Een 20-jarige man uit Houten reed op de Rondweg in de richting van Schalkwijk maar zag het rode verkeerslicht op de kruising met de Staart vermoedelijk over het hoofd. Een aanrijding met een 30-jarige automobilist uit Bodegraven die van de Staart kwam was het gevolg. Op de kruising ontstond grote materiele schade. De man uit Bodegraven en een inzittende (een 29-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn) zijn voor de zekerheid voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nieuwegein.