Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-08-2002
Persberichten districten Utrecht Stad, 09.30 uur

Insluiper aangehouden

UTRECHT Omstreeks 20.45 uur woensdagavond zagen surveillerende politieagenten op het Domplein een man uitgebreid de inhoud van een plastic tas bekijken. Toen zij hem vroegen wat hij aan het doen was, verklaarde de man dat hij de tas gevonden had. Een agent zag dat de man, 31 jaar uit Utrecht, een rijbewijs in zijn jaszak had zitten. Toen daarnaar gevraagd werd, vertelde de man dat hij die vergeten was, maar dat hij deze gevonden had. Het rijbewijs bleek van een vrouw te zijn evenals de portemonnee die in de tas zijn. Hierop besloten de agenten de man aan te houden als verdachte van diefstal dan wel heling.

Op het bureau aangekomen, werd net aangifte gedaan van een insluiping in een pand aan de Kromme Nieuwegracht. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Inbreker aangehouden

UTRECHT De politie werd woensdagmiddag omstreeks 17.35 uur gestuurd naar de Javastraat waar een man via een raam in een woning zou zijn geklommen waarvan de bewoners niet thuis waren.

Daar aangekomen, troffen de agenten een 34-jarige man uit Utrecht voor de woning aan. Hij verklaarde dat hij de sleutel van de woning van familieleden vergeten was en daarom via het raam naar binnen was gegaan. Toen de agenten de gegevens van de man controleerden, bleek dat hij nog gesignaleerd stond voor diverse overtredingen. Hierop hebben zij de Utrechter aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Parkeercontroleur bedreigd

UTRECHT Omstreeks 11.21 uur meldden parkeercontroleurs dat zij op de Bosschahof een auto hadden aangetroffen die onverzekerd en niet meer APK-gekeurd was. De eigenaar was naar hen toegekomen en zonder aanleiding begonnen te schreeuwen. Daarbij bedreigde de man, 26 jaar uit Utrecht, een van de controleurs. De controleurs riepen hierbij de hulp in van collegas. Zij hebben de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Rond 00.05 uur donderdagmorgen kreeg de politie de melding dat er een aanrijding op de Gansstraat had plaatsgevonden. Een bestuurder, gegevens onbekend, had geremd voor een oranje verkeerslicht op de kruising van de Gansstraat met de Albatrosstraat. Vermoedelijk zag de automobilist die daar achteraan kwam, niet dat zijn voorganger nog remde en kon niet op tijd zijn voertuig tot stilstand brengen. Deze bestuurder reed vervolgens zonder gegevens uit te wisselen weg. Op basis van het kenteken kon de politie de man, een 30-jarige Utrechter, achterhalen. Hij is thuis opgehaald. Op het bureau bleek dat de man teveel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 1.4. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van plaats ongeval.