Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 22 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 22/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Dongen:

Mishandeling
DONGEN: Een 17-jarige inwoner uit Dongen is op woensdagavond 21 augustus door twee andere jongens mishandeld. Dit gebeurde op de Rijensestraatweg tussen Dongen en Oosterhout. Een van de verdachten gaf hem een kopstoot waaraan hij een dikke lip en een afgebroken tand overhield. De andere verdachte gaf hem vervolgens een stomp tegen zijn gezicht aan. Omstanders grepen in waardoor de verdachten stopten met het geweld. De exacte aanleiding van deze mishandeling is nog onduidelijk. Het slachtoffer deed aangifte en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Inbraken in woningen te Raamsdonskveer
RAAMSDONKSVEER: Tussen woensdag 21 augustus 2002 om 22.30 uur en donderdag 22 augustus 2002 05.10 uur is er ingebroken in een tweetal woningen in Raamsdonskveer. Bij een woning aan de Koningstraat is de dader over de poort geklommen en heeft het slot van de achterdeur geforceerd. Hierna werd de benedenverdieping doorzocht. Er werden geen goederen gestolen. Bij een woning aan de Varenstraat heeft men de poort, die niet was afgesloten, geopend en is de dader de tuin ingelopen. Ook hier werd het slot van de achterdeur geforceerd. Omdat er knippen op de deur zaten, kon deze niet worden geopend. Hierna heeft men van het openstaande klepraampje aan de achterzijde van de woning de schroefjes los gedraaid en kon de dader toch de woning binnengegaan. Uit de woning is een geldbedrag gestolen.

Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: Op 21 augustus werden tussen 09.00 uur en 17.00 uur diverse snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 930 passanten gecontroleerd en werden 94 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km per uur. De controles vonden plaats op de Spoorstraat te Hooge Zwaluwe, op de Kerkdijk in Helkant en op de Molenstraat in Terheijden.

Team Oosterhout:

Inbraak in bedrijf
OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 22 augustus 2002 werd er ingebroken in een bedrijf aan het Paterserf in Oosterhout. Om binnen te komen werd een ruit naast de voordeur ingeslagen. Vermoedelijk is de dader na het afgaan van het alarm gevlucht. Er werd niets ontvreemd.

Auto in brand
OOSTERHOUT: Op woensdagmiddag 21 augustus 2002 omstreeks 14.55 uur stond er op de Beneluxweg te Oosterhout een auto in brand. De Oosterhoutse Brandweer is ter plaatse geweest en de schade aan de auto bleef beperkt tot wat schroeischade aan het zekeringkastje. De oorzaak is onbekend maar het lijkt op kortsluiting.

Team Waalwijk:

Diefstal uit bedrijf.
WAALWIJK: Bij een transportbedrijf aan de Industrieweg te Waalwijk vond in de nacht van 22 augustus 02 een inbraak plaats. Door de daders werd aan de achterzijde van het bedrijf een gat in de omheining geknipt, waardoor men op het bedrijfsterrein is gekomen. Op het bedrijfsterrein is een vrachtauto opengebroken. Deze vrachtauto reed men naar de achterzijde van het terrein. Vervolgens is men via het dak een opslagloods binnengegaan en heeft een grote partij kleding gestolen. De gestolen kleding is vermoedelijk in de vrachtauto geladen. Met genoemde vrachtauto werd het hekwerk aan de voorzijde van het bedrijf uit het hekpaneel gedrukt en is men met de vrachtauto weggereden. Van de daders ontbreekt tot op heden elk spoor.

Verkeersongeval op A-59
WAALWIJK: Op de zuidelijke rijbaan (rijrichting s-Hertogenbosch) van de autosnelweg A-59 (de Maasroute) kantelde een trekker met oplegger. Dit gebeurde net voorbij de invoegstrook van Waalwijk-Oost. De trekker kwam half op de rijbaan van de A-59 te liggen. Twee naderende personenautos merkten dit te laat op en botsten op elkaar. Twee inzittenden van de achterste personenauto zijn met hoofdwonden naar het ziekenhuis overgebracht. Dit betrof een 25-jarige tweeling (twee broers) uit Tilburg. De bestuurster van de voorste personenauto betrof een 34-jarige vrouw afkomstig uit Tiel. Zij is zwanger en is uit voorzorg eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de vrachtautobestuurder, een 28 jarige man uit Waalwijk, raakte lichte gewond. Dit ongeval vond plaats op woensdagavond 21 augustus 2002 omstreeks 18.00 uur.