Ingezonden persbericht



SUN WORDT OEM-LEVERANCIER VAN QUANTUMS
TAPE-ARCHIEFSYSTEMEN
Quantum en Sun bieden modulaire opslagoplossing voor het middensegment

Basingstoke (Verenigd Koninkrijk), 22 augustus 2002 -- Quantum, toonaangevend leverancier van producten en diensten voor databeveiliging en netwerk-opslag, heeft een overeenkomst gesloten met Sun Microsystems om Quantums ATL M-Series tape-archiefsystemen onder de eigen productnamen Sun StorEdge L100 en Sun StorEdge L25 te leveren. Quantums ATL M-Series tape-archiefsystemen bieden het middensegment eerste klas prestaties, modulaire uitbreidbaarheid en een ongeëvenaarde opslagdichtheid.

"Quantums ATL M-Series tape-archiefsystemen komen tegemoet aan Sun's behoefte aan een modulair archiveersysteem met een hoge opslagdichtheid", zegt Robert Amatruda, onderzoeksmanager bij IDC. "Met deze overeenkomst versterkt Sun haar concurrentiepositie in het middensegment van de markt voor tape-archiefsystemen."

Kenmerken van Sun StorEdge L100 tape-archiefsystemen
* uitbreidbaar van een tot twaalf tapedrives met een verwerkingssnelheid tot 648 gigabyte per uur

* uitbreidbaar tot tweehonderd tapes, met een totale capaciteit van 20 terabyte, indien ze in twee modules hoog zijn gestapeld
* dankzij het StackLink doorvoermechanisme kunnen twee Sun StorEdge L100-archiefsystemen in één standaard Sun-opslagrek worden geconfigureerd, zodanig dat zij als één systeem functioneren en ook als zodanig kunnen worden beheerd.
Kenmerken van de Sun StorEdge L25

* uitbreidbaar van een tot veertien tapedrives met een verwerkingssnelheid van 756 gigabyte per uur

* uitbreidbaar tot 175 tapes met een opslagcapaciteit van 35 terabyte indien in zeven modules gestapeld

* evenals de L100, kunnen met behulp van het StackLink doorvoermechanisme, zeven Sun StorEdge L100 archiefsystemen in één standaard Sun-opslagrek worden geconfigureerd, zodat het als één systeem functioneert en ook zo kan worden beheerd.
De Sun StorEdge L100 en Sun StorEdge L25 tape-archiefsystemen kunnen in hetzelfde rek worden gecombineerd wat lagere beheerkosten oplevert. Kosten worden ook bespaard vanwege de gelijkwaardige componenten die in beide producten worden gebruikt. Individuele modules kunnen worden toegevoegd of verwijderd terwijl andere werken. Als een module niet werkt, blijven de andere archiefsystemen in het rek ononderbroken werkzaam.

De standaard archiefbeheer-software biedt de mogelijkheid de (gestapelde) tape-archieven vanaf een centraal punt te beheren.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tape-opslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en NAS Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen).

In het boekjaar dat eindigde in maart 2002 behaalde Quantum een omzet van
1,1 miljard dollar.


Contactpersoon:
Marije Stijnen
Storage Solutions Group
Quantum Storage UK Limited
t: 00 44 (1256) 84 87 07
marije.stijnen@quantum.com

PR-bureau:
Marije Verdouw
Lubbers & De Jong B.V.
t: 00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl