Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Identiteit vastgesteld
22-8-2002. Het stoffelijk overschot dat afgelopen dinsdag in een boxruimte aan de Sumatrastraat werd aangetroffen, is van een 26-jarige man. Het slachtoffer is door een misdrijf om het leven gekomen. Het vermoedelijke moordwapen is aangetroffen en in beslag genomen. De 48-jarige Amsterdammer die op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf werd aangehouden, wordt vrijdag voorgeleid bij de officier van justitie. Het misdrijf vond vermoedelijk afgelopen weekend plaats in een woning aan de Sumatrastraat en is waarschijnlijk het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie.


---

Taxi ramt gevel
22-8-2002. Een taxi is vannacht na een uitglijder tot stilstand gekomen tegen de gevel van een woning aan de Albert Cuypstraat. Er vielen geen gewonden. De taxichauffeur verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, waardoor de auto over het fietspad en het trottoir vloog en uiteindelijk tot stilstand kwam tegen een gevel. Hierdoor raakten het kozijn en de gevel van de woning ontzet. De ongevallendienst van de politie onderzoekt de aanrijding.


---

Automobilist beklemd
22-8-2002. Gisterochtend rond half elf raakte een 56-jarige automobilist gewond bij een aanrijding met tram 13 op de Jan Evertsenstraat. Het slachtoffer raakte beklemd en moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt. Hij is met armletsel naar een ziekenhuis overgebracht. Het openbaar vervoer en het overige verkeer moest door het ongeval tot kwart over twaalf worden omgeleid.


---

Politiemensen gewond
22-8-2002. Gisteravond raakten twee agenten gewond bij een aanrijding op de Waddenweg. Zij waren onderweg naar een melding en kwamen ter hoogte van de kruising Waddenweg / Waddenweg in botsing met een andere automobilist. Deze draaide 180 graden om zijn as en ramde een langs de kant staande auto met inzittende, die op zijn beurt weer tegen een geparkeerde auto botste. De politiemensen werden naar een ziekenhuis vervoerd waar zij aan hun verwondingen werden behandeld. Opname bleek niet noodzakelijk. Twee andere slachtoffers werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De ongevallendienst onderzoekt de aanrijding.


---

Auto ramt boom
22-8-2002. Een personenauto met twee inzittenden is vannacht rond twaalf uur op de Europaboulevard 360 graden om zijn as gedraaid en tegen een boom tot stilstand gekomen. De automobilist raakte met de rechter voorband van de auto een stoeprand en raakte zo de macht over het stuur kwijt. De 18-jarige bestuurder uit Amstelveen bleef ongedeerd en werd aangehouden omdat hij geen rijbewijs had. Zijn 19-jarige passagier uit Amsterdam raakte gewond en werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Waarschijnlijk speelt een te hoge snelheid een rol bij het ontstaan van de aanrijding. De ongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in.


---

Vuurwapen
22-8-2002. Gisteren hield de politie op de Charles Leickertstraat een 37-jarige man aan die met een vuurwapen had lopen zwaaien. De man werd ontdekt door oplettende omwonenden die direct de politie waarschuwden.


---

Berover aangehouden
22-8-2002. De politie denkt met de aanhouding van een 36-jarige man uit Rotterdam een aantal zeer gewelddadige berovingen in Oud West opgelost te hebben. De verdachte werd afgelopen maandag door twee getuigen aangehouden nadat hij door hen op heterdaad werd betrapt bij een beroving in de Da Costabuurt. De arrestant, die wordt verdacht van betrokkenheid bij tenminste drie berovingen, zal vandaag voor de officier van justitie worden geleid. Een handlanger van de man wordt nog gezocht.


---

Gewonde schietpartij
21-8-2002. Een 40-jarige Amsterdammer raakte gistermiddag rond vier uur zwaargewond bij een schietpartij op de Feike de Boerlaan. Het slachtoffer werd door een bekende naar een ziekenhuis gebracht waar hij werd opgenomen op de intensive care. Zijn toestand wordt stabiel genoemd. Het incident deed zich voor bij een woning. Daar ontstond ruzie tussen een aantal mannen. Plotseling klonken er schoten en gingen er een aantal personen vandoor. Zij sprongen in een auto en verdwenen. Van hen ontbreekt ieder spoor. Over het motief of de aanleiding is nog niets bekend. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het onderzoeksteam via het nummer:
(0 2 0) 5 5 9 2 4 2 4


---

Dode: 2 verdachten gepakt
20-8-2002. Een 31-jarige Amsterdammer overleed vannacht aan de gevolgen van een steekpartij in de Sint Antoniebreestraat. De politie hield twee mannen (43 en 24 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf.
Rond vijf uur vannacht kregen twee mannen ruzie in de omgeving van de Nieuwmarkt. Beide kemphanen achtervolgden elkaar. In de omgeving van de Sint Antoniebreestraat kwam het tot een treffen. De 31-jarige man zou daar zijn 43-jarige opponent met een vuurwapen hebben bedreigd. Deze trok op zijn beurt een mes en stak op zijn belager in. De 31-jarige Amsterdammer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie vond op de plaats van het misdrijf een mes en een vuurwapen en nam deze wapens in beslag. De recherche vermoedt dat het motief voor dit misdrijf in de relationele sfeer moet worden gezocht.

De politie roept uw assistentie in.


---

Dode bij aanrijding
19-8-2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 88-jarige man uit Amstelveen in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij eerder opliep bij een aanrijding in Aalsmeer. Het slachtoffer reed met een snorfiets plotseling de kruising Legmeerdijk / Machineweg op, waarna hij geschept werd door een auto. Daarbij raakte hij zwaargewond. Omstanders reanimeerden hem tot de hulpdiensten arriveerden. De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het wijkteam Aalsmeer via het nummer: 0 9 0 0 8 8 4 4


---

Gewapende overval
14-8-2002. Vannacht heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een muziekstudio aan de Beijersweg. De overvaller eiste geld van een 45-jarig personeelslid. Er bleek echter geen geld aanwezig te zijn. Vervolgens dreigde de dader met een vuurwapen, sloeg het slachtoffer een aantal keer en gaf hem een stroomstoot met een stroomstootapparaat. Daarna bond hij de man vast en stopte hem in een kast. De 39-jarige eigenaar van het pand kreeg telefonisch een melding dat er een inbraak in zijn bedrijf plaatsvond. Toen hij even later daar aankwam, zag hij dat de voordeur openstond. Hij hoorde zijn werknemer roepen dat hij overvallen was, waarna hij de politie belde en de man uit zijn benadere positie bevrijdde.

De politie roept uw assistentie in bij deze zaak.


---

Dossier
Serieverkrachter Nachtwachtlaan na ruim twee jaar gepakt

Gaasperplasverkrachter gepakt in een flat in Amsterdam-Zuidoost

Amsterdamse recherche ontmantelt amfetaminelab in Friesland

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland