Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 22-08-2002 Persbericht district Aa & Dommel

AUTO WEG BIJ WONINGINBRAAK

Bij een inbraak afgelopen nacht in een woning aan de Saturnus in Schijndel hebben dieven middels buitgemaakte autosleutels een auto gestolen. Het betrof een grijze BMW, kenteken RL-GR-49, waarde niet bekend.

JONGEN MISHANDELD

Een 15-jarige jongen is woensdagmiddag op de Maastrichtsestraat in Boxtel mishandeld. De jongen kwam van de kermis en werd in de buurt van het tunneltje door een onbekende in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer liep hierdoor een zwelling aan een oog en op het hoofd op. Zijn blouse was gescheurd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

NEPWAPENS INGENOMEN

De politie heeft woensdagmiddag op de Kraaiengatweg in Vught van vier jongeren evenzo-veel imitatiewapens ingenomen. Er was bij de politie een melding binnengekomen dat er ter plekke geschoten zou worden. Toen agenten poolshoogte gingen nemen bleek dat vijf jon-gens uit Vught, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, een spel speelden en elkaar daarbij be-schoten met plastic balletjes Een van hen droeg daarbij een bivakmuts. Na verhoor bleek dat de wapens onder andere waren gekocht in Spanje en Turkije. De ouders van het vijftal zijn geïnformeerd over het voorval.

JONGEN BEROOFD

Een 11-jarige jongen uit Schijndel is woensdagmiddag op de Hoofdstraat in zijn woonplaats beroofd van tien euro. Het kind had boodschappen gedaan en fietste over de Hoofdstraat toen hij werd aangesproken door twee onbekende jongens die vroegen of hij iets bij zich had. Het kind vertelde dat hij fruit had gekocht en nog tien euro over had. De jongens eisten daarop dat hij het fruit en het geld af moest geven. Een van de jongens sloeg daarbij de 11-jarige tegen zijn hoofd. Daarna ging het tweetal er vandoor. De politie heeft na het voorval gelijk een onderzoek in het centrum ingesteld, doch vooralsnog zonder resultaat. Beide daders waren 16 á 20 jaar en droegen een spijkerbroek, een van hen droeg een gele jas en had in zijn haar een rode pluk, dader twee droeg een donkerblauwe jas en had kort, donker haar,. De politie zoekt contact met mensen die getuige van het voorval zijn geweest of anders-zins informatie kunnen verstrekken die belangrijk kan zijn. Gelieve te bellen naar 0900-8844.