Ingezonden persbericht


PRESS Release for immediate release

22 augustus 2002

PERSBERICHT

Cosinus Computing en XJ Technologies tekenen distributie-overeenkomst

Unieke technologie voor ontwikkeling dynamische simulaties

EINDHOVEN - Cosinus Computing, leverancier van technisch wetenschappelijke software in de Benelux, heeft een distributie-overeenkomst gesloten met XJ Technologies. De topproducten van XJ Technologies, Anylogic en Anystates, bieden applicatie-ontwikkelaars de technologie om het visueel ontwerpen en simuleren van zowel discrete als continue situaties sterk te vereenvoudigen. Voor het eerst is het mogelijk om ook hybride situaties te simuleren.

Anylogic

Anylogic is het eerste programma waarmee simulaties worden ontwikkeld met behulp van UML (Unified Modelling Language). Hierdoor is het niet nodig een aparte programmeer- of scriptingtaal te gebruiken. Anylogic ondersteunt hybride state-machines en maakt het mogelijk in één omgeving simulatiemodellen te ontwikkelen en te visualiseren met een combinatie van discrete en continue functies. De ontwikkelde modellen kunnen op iedere met Java uitgeruste computer draaien. Door middel van Java applets is ook visualisatie in een webbrowser mogelijk.

Anylogic wordt gebruikt om statische of dynamische modellen te creëren voor wetenschappelijke toepassingen, onderwijs, in de industrie en verder iedere omgeving waar experimenten met prototypen onmogelijk of te kostbaar zijn.

Anystates

Anystates, voorheen bekend onder de naam xjCharts, is een ontwikkelomgeving van applicatie-componenten met event-driven gedrag. Anystates bevat een grafische editor die statechart-objecten in C++ of Java creëert en onderhoudt. Het platform waar Anystates op draait is Win32, de doelplatforms zijn Win32, MS Visual C++, Linux/gcc/pgcc, QNX/Watcom en Java.

Cosinus Computing

Cosinus Computing is gevestigd in Eindhoven (NL) en levert software (-applicaties) voor wetenschappelijke en experimentele toepassingen aan hogescholen, universiteiten en researchafdelingen van ondernemingen. Meer informatie over Cosinus en de leverbare producten is verkrijgbaar via +31 (0) 40 233 35 99, of via de website: www.cosinus.nl.

EINDE PERSBERICHT

Verdere inlichtingen: Jeroen Melis

Cosinus Computing BV

Fellenoord 19

Postbus 52

5600 AB Eindhoven (NL)

info@cosinus.nl