Microsoft stemt volgende versie van Visual Studio .NET af op Windows .NET Server

.NET Compact Framework biedt ondersteuning voor mobiele toepassingen in Visual Studio .NET

Schiphol-Rijk, 22 augustus 2002 - Microsoft heeft een overzicht gegeven van de kenmerken van toekomstige versies van Microsofts ontwikkeltool Visual Studio .NET en het Microsoft .NET Framework. Deze details over de richting die Microsoft inslaat met zijn ontwikkelproducten helpen klanten bij het opstellen van de beste investeringsplannen voor Microsoft .NET-software. Toekomstige versies van Visual Studio .NET en het .NET Framework bieden een optimale integratie met belangrijke platformproducten die Microsoft zal lanceren, waaronder Microsoft Windows .NET Server en de volgende versie van SQL Server, bekend onder de codenaam 'Yukon'.

"Ontwikkelaars zijn uitermate belangrijk voor de software-industrie en ze kijken voortdurend naar de toekomst," zegt Eric Rudder, senior vice president van de Developer and Platform Envangelism Division bij Microsoft. "Door deze ontwikkelaars een overzicht te geven van de toekomstige ontwikkeling van Visual Studio, krijgen zij de informatie die zij nodig hebben om succesvol te zijn op het Microsoft-platform."

Microsoft is van plan om de volgende versie van Visual Studio .NET en het .NET Framework (codenaam 'Everett') af te stemmen op Windows .NET Server, dat het .NET Framework zal integreren met de platforminfrastructuur van Windows. Visual Studio 'Everett' zal gefocust zijn op verhoging van de betrouwbaarheid, stabiliteit, veiligheid en prestaties voor grote organisaties. Tevens zal Visual J# .NET worden opgenomen in de geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) van Visual Studio, samen met Visual Basic .NET, Visual C++ .NET en Visual C# .NET. Visual J# .NET was voorheen als download beschikbaar en wordt sinds juli 2002 geleverd bij Visual Studio .NET.

Visual Studio .NET-ontwikkelaars gereed voor mobiele toepassingen Aangezien de ontwikkeling van mobiele toepassingen voor organisaties steeds belangrijker wordt, zal Microsoft het .NET Compact Framework en Smart Device Extensions opnemen in Visual Studio 'Everett'. Dit betekent dat ontwikkelaars met behulp van Visual Studio hun bestaande kennis kunnen gebruiken om toepassingen te bouwen voor intelligente mobiele apparaten, zoals Pocket PC 2002-apparaten en andere apparaten die zijn gebaseerd op Windows CE .NET. Het .NET Compact Framework is Microsofts platformtechnologie voor mobiele applicaties, die gebruikmaakt van de kracht van XML Web services. Ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van geavanceerde productiviteitsfuncties in Visual Studio 'Everett'om snel hoogwaardige enterprise-applicaties te bouwen. De Smart Device Extensions, een extensie voor de IDE van Visual Studio .NET, biedt functies die het ontwikkelen van mobiele applicaties eenvoudiger maakt.

De juiste tools
Ontwikkelaars baseren hun keuze voor een programmeertaal op de toepassing die zij moeten bouwen. Microsoft helpt ontwikkelaars bij het verhogen van hun productiviteit door in Visual Studio 'Everett' en latere versies ondersteuning te bieden voor additionele programmeertalen. Visual Studio 'Everett' zal ruim 20 programmeertalen ondersteunen en verhoogt de productiviteit door iedere Microsoft-programmeertaal te integreren met een grafische ontwikkelomgeving. Visual Studio for 'Yukon' zal aan de hand van deze verbeteringen de synergie tussen programmeertaal en programmeertool verder versterken en zal tevens ondersteuning bieden voor de nieuwste standaards en specificaties voor XML Web services.

Prijs en beschikbaarheid
Geregistreerde gebruikers van Visual Studio .NET die niet onder de bepalingen van jaarlijkse licenties of MSDN-abonnementen recht hebben op de volgende versies, kunnen Visual Studio 'Everett' voor $29 aanschaffen, inclusief materiaal- en verzendkosten. De uiteindelijke prijs en beschikbaarheid van Visual Studio 'Everett' is nog niet bepaald. Meer details hierover volgen later. Microsofts complete overzicht van toekomstige ontwikkelproducten is vanaf maandag 26 augustus beschikbaar.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.