Politie Midden- en West Brabant

Datum: 22/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Politie treft 6 kilo paddo's aan

Bij een controle van een personenauto op de St. Ignatiusstraat te Breda hebben agenten van het A-team in het voertuig van een 31-jarige Arnhemmer, circa 6 kilo paddo's verpakt in 15 plastic zakken aangetroffen. De politie schat de verkoopwaarde op circa 30.000 euro

Ook 16 doosjes met grondstof voor het kweken van paddo's zijn in overleg met de officier van justitie in beslag genomen. De verdachte, een vertegenwoordiger van smartshopartikelen, is na verhoor heen gezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Van de paddo's worden monsters genomen die nader onderzocht worden. Bepalend voor de strafbaarheid is of er stoffen in de paddo's voorkomen die genoemd staan op lijst I van de opiumwet (harddrugs). De politie vermoedt dat dit het geval is.

Vechtpartij, slachtoffer spoorloos

ZEVENBERGEN: De politie van Moerdijk heeft gisteravond en vannacht de handen vol gehad aan een vechtpartij tussen jongeren op de oude vuilstort aan de Dikkendijk. Volgens getuigen was een jongen daar in elkaar geslagen. Deze jongen was echter spoorloos. De politie hield er rekening mee dat het slachtoffer nog in hulpeloze toestand op het terrein zou liggen en startte daarom in het donker een zoekactie. Hierbij werd ook een speurhond ingezet. Het slachtoffer werd echter niet aangetroffen. Hij bleek gevlucht te zijn en werd 's-morgens aangetroffen in een tentje op circa 2 kilometer van de plaats waar hij mishandeld was. Het letsel bleek erg mee te vallen. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen van 19 jaar uit Zevenbergen. De oorzaak zou een niet nagekomen belofte zijn.

Gisteravond kreeg de politie van Moerdijk, omstreeks 20.45 uur een melding dat op de oude vuilnisbelt aan de Dikkendijk een jongen in elkaar geslagen zou worden door een groep jongeren. De politie Moerdijk ging met twee auto's ter plaatse.
De agenten zagen, terwijl zij naar de melding onderweg waren, twee auto's met hoge snelheid uit tegengestelde richting passeren. Hiervan noteerden zij zoveel mogelijk bijzonderheden. Ter plaatse zagen zij geen slachtoffer. Een getuige die zich telefonisch en later aan het politiebureau meldde, vertelde dat een hem bekende jongen in elkaar geslagen was en dat de daders in twee auto's weggereden waren. Het slachtoffer zou 20 jaar zijn en met vrienden in een tentje daar gekampeerd hebben.

De politie besloot op het terrein een uitgebreid onderzoek in te stellen waarbij ook een speurhond werd ingezet. De politie hield er rekening mee dat het slachttoffer in hulpeloze toestand ergens op het terrein door de daders was achtergelaten. Ook was niet uitgesloten dat hij tegen zijn wil door de daders was meegenomen of dat hij gevlucht was. Mede door de eerder genoteerde gegevens van de twee auto's en door enkele getuigenverklaringen kwam de politie drie verdachten op het spoor. Deze verdachten werden met toestemming van de Officier van Justitie vannacht in hun woningen aangehouden. Zij zijn vandaag in verzekering gesteld. Het zijn drie 19-jarige mannen uit Zevenbergen.

Het slachtoffer werd vanmorgen in zijn tent in de omgeving van de Knip (watertje) in Zevenbergen aangetroffen, op circa 2 kilometer van de plaats waar het incident was gebeurd. Hij bevestigde dat hij gisteravond door meerdere jongeren van zijn fiets was getrokken, waarbij hij liggend op de grond geschopt en geslagen was. Hij klaagde over hoofdpijn en pijn aan zijn benen. Het letsel was echter niet zodanig dat hij zich onder doktersbehandeling behoefde te stellen. Wel heeft hij vandaag aangifte gedaan. De politie Moerdijk onderzoekt de achtergronden van deze ruzie. Inmiddels is al wel duidelijk dat slachtoffer en daders bekenden van elkaar zijn en dat het slachtoffer zich kennelijk niet aan een belofte zou hebben gehouden.

Aanhouding autodieven

BREDA: Gisteravond heeft de politie in Rotterdam op de Mathenessedijk een 27-jarige man en een 32-jarige vrouw aangehouden op de verdenking van een in Breda gepleegde autodiefstal.

De verdachten reden in een Opel Kadett voorzien van een Belgisch kenteken. De agenten controleerden de nummerplaten, waarna zij hoorden van de meldkamer dat de auto op 16 augustus jl. in Breda (Nieuwe Prinsenkade) gestolen was. Hierop zijn de twee inzittenden aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar Breda, de districtsrecherche onderzoekt deze zaak. Het gaat om personen die bekend zijn bij de politie. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Woninginbraken

Etten-Leur: In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in twee, naast elkaar gelegen woningen aan de Wielewaal. De inbrekers zijn op nog onbeke3nde wijze, via de achterzijde van de woningen binnengedrongen. De buit bestond uit een handtas met inhoud, een videorecorder en vitaminepillen.

Politie deelt bekeuringen uit

Etten-Leur: Deze maand werden voor het negeren van het inrijverbod op het industrieterrein Vosdonk 26 bekeuringen uitgedeeld. De boete voor het negeren van een inrijverbod bedraagt 28 euro. Tevens werden deze maand ook veel bromfietsers en hun passagiers bekeurd voor het rijden zonder valhelm. De boete voor het niet dragen van een valhelm bedraagt 40 euro.

Aanhouding gesignaleerde

Rijsbergen: In Rijsbergen is gisteravond omstreeks 23.50 uur een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De man was op 17 juni jl. niet terug gekeerd naar de gevangenis "de Maashegge" waar hij gedetineerd is.

Agenten van het team Zundert zagen de betrokken persoon in een auto rijden op de St. Bavostraat. Zij gaven de bestuurder ter hoogte van het oude gemeentehuis een stopteken waaraan niet werd voldaan. De bestuurder reed tegen het verkeer de Hogestraat in en vervolgens met hoge snelheid rechts af de Risten in. Ter hoogte van het Slikstraat rende hij uit de auto een erf op. Na een zoektocht werd hij in het water liggend onder een aanhangwagen aangetroffen. Hij is aan het bureau gehoord voor de diverse door hem gepleegde verkeersovertredingen. Hij is daarna overgebracht naar het cellencomplex in Breda in afwachting van transport.

Winkeldiefstal

BREDA: Bij een warenhuis op de Ginnekenstraat is gisteravond omstreeks 18.30 uur een 47-jarige man uit Breda aangehouden i.v.m. winkeldiefstal. De man had drie flessen port onder zich genomen en wilde zonder betalen de winkel verlaten. De man werd door beveiligingspersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Inbraak bouwketen

FIJNAART: Is gisteren aangifte gedaan van inbraak in bouwketen aan de Appelaarsedijk te Fijnaart. Men is beide containers binnen gekomen door het forceren van een slot. Voor zover men kon nagaan werd er niets vermist.

Inbraak taxibus

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Gisteren is aangifte gedaan van inbraak in een taxibus aan de Vlijt te Zevenbergschen Hoek. Men was deze bus binnen gekomen door het inslaan van een ruit. Uit deze bus werd een radio-cd-speler ontvreemd.

Oprollen van hennepkwekerij

MOERDIJK: Op woensdag 21 augustus is door de politie Moerdijk een hennepkwekerij afgebroken aan de Steenweg te Moerdijk. Bij de politie kwam informatie binnen dat aan de Steenweg te Moerdijk vermoedelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Ter plaatse werd een onderzoek in een loods ingesteld en aldaar werden ongeveer 500 oogstbare hennepplanten aangetroffen. Deze planten zijn vernietigd en diverse goederen werden in beslag genomen, waaronder 22 assimilatielampen. Daarnaast werden nog diverse gebruiksgoederen in beslag genomen. Ter plaatse werd een 43-jarige man uit Moerdijk aangehouden, die de eigenaar van de loods is. Deze werd ingesloten te Breda voor nader verhoor. In de loop van donderdag 22 augustus werd deze verdachte in vrijheid gesteld.

Parkeertoezicht bij de scholen.

GEMEENTE MOERDIJK: Door de politie Moerdijk wordt de komende weken extra aandacht besteed bij het brengen en halen van de kinderen bij de scholen. Op woensdag 21 augustus is een bestuurder bekeurd aan de Neerhof. Ook is op die dag een bestuurder bekeurd aan de Twintighoven, omdat deze het nodig vond het voertuig op het trottoir te plaatsen, waardoor de doorgang van voetgangers werd belemmerd.

Aanrijding

ZEVENBERGEN: Vond op woensdagavond 21 augustus een aanrijding plaats tussen twee voertuigen op de Provinciale met de afrit van Rijksweg A-17 te Zevenbergen. Een bestuurder uit Klundert was gekomen van Rijksweg A-17 en had geen voorrang verleend aan een bestuurder uit Standdaarbuiten, die op dat moment over de Provinciale weg reed. Beide voertuigen werden zodanig beschadigd, dat ze moesten worden getakeld. Er vielen geen gewonden.

Fietser zwaar gewond naar ziekenhuis.

MOERDIJK: Vond gisteravond 21 augustus een eenzijdig ongeval plaats op de kruising Middenweg / Zuidelijke Randweg te Moerdijk. Een wielrijder was daar ter plaatse gevallen, omdat er een vetachtige zeepoplossing op de rijbaan was gekomen. De fietser kwam ten val en werd hierdoor zo zwaar gewond, dat hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis te Dordrecht.

Diefstal uit woning

Zevenbergen: Is op woensdag 21 augustus aangifte gedaan van diefstal uit woning aan de Willem III straat te Zevenbergen. Uit de woning werd een portemonnee gestolen met diverse passen erin.