Gemeente Amsterdam


Wethouders Zeeburg trekken de wijken in

Persbericht

In de nieuwe bestuursperiode gaan de wethouders van het stadsdeel Zeeburg ieder kwartaal een spreekuur buiten het stadsdeelkantoor houden. 'Als bestuur willen we zo de politiek dichter bij de mensen brengen', zegt Lars Nanninga, portefeuillehouder bestuurlijke vernieuwing. 'De bewoners van de verschillende buurten krijgen de gelegenheid om hun wensen, behoeften, problemen en ideeën te bespreken met een van de wethouders. Natuurlijk kunnen ze ook alle mogelijke vragen stellen.'

Als locatie voor het eerste spreekuur is gekozen voor de moskee Nasr aan de Celebesstraat 78,
op donderdagavond 22 augustus van 20.00 tot 21.30 uur. Aanwezig is het voltallig Dagelijks Bestuur: stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema en de wethouders Lars Nanninga, Fatima Elatik en Jan Hoek. Vooraf een afspraak maken voor dit spreekuur is niet nodig. Bij de deur worden de bezoekers door het moskeebestuur ontvangen met een kop koffie. De buurt-bewoners die naar het spreekuur in de moskee Nasr komen, worden eraan herinnerd de schoenen uit te trekken voordat ze het gebedshuis binnentreden. Het dragen van een hoofddoek is niet vereist, dames kunnen ook zonder hoofddoek naar binnen.

Het stadsdeelbestuur roept de verenigingen, organisaties en instellingen in Zeeburg op contact op te nemen met het bestuurssecretariaat (telefoon 60 80 725) als ze willen dat een volgend spreekuur bij hen wordt gehouden.

^


-

© gemeente Amsterdam - 12-08-2002