Gemeente Almere

Keywords:

Zaterdag 22 september autovrije dag

Hoewel geen hoofdroutes voor autos in de stad worden afgesloten, is zaterdag 22 september a.s. aangewezen tot autovrije dag in Almere. Inwoners wordt verzocht hun auto die dag niet of zo min mogelijk te gebruiken. De gemeente Almere volgt hiermee de oproep van het ministerie van VROM om inwoners bewuster met het gebruik van hun auto te laten omgaan. De gemeente staat open voor initiatieven van mensen die activiteiten in hun straat willen organiseren. Op verzoek kan de (woon)straat dan worden afgesloten voor autoverkeer.

Er worden geen hoofdroutes autos in de stad afgesloten, maar de gemeente staat open voor mogelijke initiatieven uit de bevolking voor het organiseren van activiteiten op die dag. Bijvoorbeeld door het afsluiten van (woon)straten voor het houden van spelletjes e.d. Ideeen kunnen aangemeld worden bij mw. M.v.Santen en mw.M.Hoogendorp, telefoonnummer: 5233654. Verder geeft het college Connexxion toestemming om het gebruik van het openbaar vervoer op die dag te stimuleren. Jaarkaarthouders mogen die dag vrij reizen op alle bussen van Connexxion en zij ontvangen drie dagkaarten voor familie, vrienden en kennissen.

De minister van VROM heeft zich dit jaar uitgesproken voor ondersteuning van deze actie. Hiermee wordt de bewustmaking van burgers en bestuurders bevorderd van de noodzaak het stedelijk verkeer te beperken ten gunste van de veiligheid en kwaliteit van de woonomgeving. Beoogd wordt de alternatieven voor de auto te stimuleren en een gedragsverandering op gang te brengen.

(geplaatst 19 augustus 2002)