---

Ministerie van Defensie



---

Nationale Taptoe in teken van 750-jarig bestaan Breda

20-08-2002

Op de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda vindt van donderdag 22 augustus tot en met zaterdag 31 augustus het jaarlijkse evenement de Nationale Taptoe plaats. De taptoe in Breda staat dit jaar mede in het teken van het 750-jarige bestaan van de stad. Tijdens een ruim twee uur durende show presenteren verschillende orkesten uit binnen- en buitenland zich op het podium.

De Taptoe begint met een optreden van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Aangevuld met muzikanten van gendarmeriekorpsen uit Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Marokko en Turkije brengen zij 'politiemuziek' ten gehore. Hierna volgen optredens van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht en de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Samen met het jazzcombo van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht en de big-band van de Johan Willem Frisokapel besteedt de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht aandacht aan 'Breda Jazzstad'. De Marinierskapel der Koninklijke Marine en tamboers en pijpers van het Korps Mariniers met de fakkeldragers beelden '400 jaar Vereenigde Oostindische Compagnie' uit met verschillende bekende melodieën.

Uit het buitenland doen dit jaar The Woods Manufacturing Company Brass Band met The Commissioners Commemorative Troop Royal Canadian Mounted Police uit Canada mee en The Representative Orchestra of Polish Air and Air Defence Forces uit Polen.

De voorstelling begint dagelijks om 21.00 uur. Het kazerneterrein is vanaf 18.30 uur geopend. Zaterdagmiddag 24 augustus is een matineevoorstelling. Zondag 25 augustus is er geen voorstelling. De toegangsprijzen variëren van 8 euro tot 25 euro. Meer informatie over de Nationale Taptoe Breda is te vinden in de Defensie Evenementenkalender.

Gerelateerde pagina's

* Nationale Taptoe Breda