Ingezonden persbericht


Archief 2002: Zaterdagavond 24 augustus 20.30 uur klassieke happening op toplocatie aan de IJssel

NIEUW: DE HAERE SLOTGRACHTCONCERT MET JAAP VAN

ZWEDEN

Het Landgoed De Haere tussen Deventer en Olst vormt op zaterdagavond 24 augustus vanaf 20.30 uur het decor voor een bijzonder openluchtconcert. Tegen de achtergrond van het fraai gerestaureerde landhuis en temidden van een parkachtige omgeving brengt het Orkest van het Oosten enkele bij de ambiance passende werken ten gehore. Voor de pauze de Symfonie nr. 99 van Haydn en het Hoornconcert van Mozart, met René Pagen als solist. Na de pauze Mozart's Symfonie no. 38.

Het inmiddels internationaal vermaarde symfonieorkest staat die avond onder leiding van Jaap van Zweden. Als dirigent gaat hij graag de uitdaging aan om ook in deze niet alledaagse omgeving een breed publiek een fantastische avond te bezorgen. Vanaf het bordes zal het orkest haar muzikale talenten uitstrooien over de natuurrijke uiterwaarden van de IJssel. Met of zonder stoel zullen de concertgangers al zittend in het gras volop kunnen genieten van een geweldig drieluik: cultuur, natuur en klassieke muziek. Iedere muziekliefhebber met oog voor cultureel erfgoed en landschappelijk schoon mag deze gelegenheid dan ook niet aan zich voorbij laten gaan.

Het Slotgrachtconcert is een initiatief van de familie Van Dedem, de bewoners van Havezate De Haere. Toen Jaap van Zweden er bij gelegenheid een concert verzorgde, was hij meteen enthousiast over de geweldige entourage. De link naar het Orkest van het Oosten was daardoor gemakkelijk gelegd. De familie Van Dedem wil hier graag een traditie van maken: een jaarlijks terugkerend buitenconcert in een ongedwongen sfeer op een toplocatie én toegankelijk voor een breed publiek.

Dankzij de medewerking van enkele sponsoren, overheden en fondsen is de organisatie erin geslaagd de toegangsprijs laag te houden. Volwassenen betalen 10 Euro, kinderen (tot en met twaalf jaar onder begeleiding ouders) hebben gratis toegang. Bij de prijs is ook het parkeergeld inbegrepen. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV's Deventer, Zwolle, Olst en Wijhe of te bestellen bij Kunst & Cultuur Overijssel (KCO), tel. 038 - 4225030. Voor een compleet avondje uit kunt u bij KCO ook een picknickmand reserveren. Na overmaking van het juiste totaalbedrag op bankrekeningnummer: 45.96.61.043 (ABN/AMRO) t.n.v. KCO o.v.v. De Haere Slotgrachtconcert worden kaarten (en eventuele vouchers voor een picknickmand) binnen een week aan u toegezonden. Zowel vanuit de richting Deventer, Olst als Zwolle is via een adequate bewegwijzering het Landgoed De Haere te bereiken. Vanaf de parkeerplaats loopt u met uw plaid of klapstoel naar de weide rond de slotgracht waar u zelf een plaats kunt zoeken. Een hapje en een drankje kunt u meenemen of laten verzorgen. Het concert begint om 20.30 uur en loopt naar verwachting tegen 22.00 uur ten einde.

Voor de realisatie van dit buitenconcert zocht de familie Van Dedem contact met Kunst & Cultuur Overijssel. KCO treedt op als projectleider en heeft voor de organisatie van het geheel de expertise ingehuurd van een extern bureau dat op het gebied van buitenconcerten inmiddels een goede reputatie heeft opgebouwd. Het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme verzorgt de publiciteit rondom dit evenement op deze bijzondere locatie. Hoofdsponsor van het evenement is Jaguar Nederland. Sponsors zijn: Bakx Rombouts Notaris en Belastingadviseurs, Bouwbedrijf Bosch (Olst), NV Bergkwartier Deventer, Witteveen & Bos, architectenbureau Paul Dirks. De Haere is in het dagelijks leven Art Gallery, Conference & Seminar Centre. Een trefpunt voor zakelijke, familiaire en culturele bijeenkomsten. Behalve seminars, productpresentaties, recepties en diners vinden in het huis ook kunstmanifestaties plaats. Verder in samenwerking met musea ook diverse buitenmuseale projecten.


Natuurlijk.... Overijssel! | Korhoen 11 | 8103 CK RAALTE | Tel. (0572) 364277 | E-mail