ST PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Cultuurfonds staat met Rad van Cultuur op de Uitmarkt

AMSTERDAM, 22 augustus. Het Prins Bernhard Cultuurfonds staat a.s. zaterdag en zondag met een stand op de Amsterdamse Uitmarkt. Bezoekers die ter plekke donateur worden, mogen aan het Rad van Cultuur draaien. De prijzen variëren van vrijkaartjes voor het Rijksmuseum of het Filmmuseum, een boek, een tas of een cd. De actie vindt plaats als opmaat voor een grote donateurswervingsactie in het najaar. De Amsterdamse afdeling van Cultuurfonds subsidieerde de vijfentwintigste Uitmarkt met 5.000 euro.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een onmisbare factor in het culturele veld. Met een budget van 16 miljoen euro per jaar steunt het fonds op grote en kleine schaal culturele projecten en instellingen in Nederland. Om dat te kunnen blijven doen, heeft het Cultuurfonds meer donateurs nodig, die behalve voor inkomsten ook voor een groter maatschappelijk draagvlak zorgen. De gelden die het Cultuurfonds uit fondsenwerving krijgt, worden voor de volle 100 procent aan de doelstelling uitgegeven. In 2001 kregen 3601 projecten en instellingen een bijdrage.

Wie Prins Bernhard Cultuurfonds
Wat Donateurswervingsactie met Rad van Cultuur Waar De Amsterdamse Uitmarkt op het Museumplein (kraam 55) Wanneer Zaterdag en zondag 24 en 25 augustus Tijd 12.00 tot 18.00 uur