Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 24-08-2002 Persberichten
Persbericht

Maastricht

Maastricht; veel overtreders tijdens alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben ambtenaren van het Verheers Handhavingsteam (VHT) tussen 22.45 uur en 04.45 uur, op de Maasboulevard in Maastricht een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 232 automobilisten een blaasproef ondergaan. In twintig gevallen bleek dat bloed/alcoholpromillage hoger te zijn dan de toegestane limiet van 0,5 promille. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Maastricht; gewapende overval op koffieshop

Een groep van naar schatting 6 tot 8 mannen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur twee werknemers van een koffieshop aan de Hoogbrugstraat overvallen. De overvallers maakten gebruik van een vuurwapen een mes.
Op het moment van de overval waren twee medewerkers, een 33-jarige man en een 25-jarige vrouw, in de zaak. Juist toen de man de zaak wilde sluiten, kwamen de overvallers de koffieshop binnen en bedreigden beide medewerkers meteen met een vuurwapen en een mes. Hierbij werd de man geschopt en geslagen. Onder bedreiging gaf hij zijn portemonnee af, waarna beide medewerkers op een toilet werden opgesloten. Nadat de overvallers de zaak hadden doorzocht, zijn zij op zeker moment gevlucht. Wat de daders precies hebben meegenomen is nog niet bekend. De daders zijn mogelijk Oost-Europeanen. Dit gezien hun uiterlijk en taalgebruik.