Leiden, 24 augustus 2002

WEDEROM PODIUMPLAATS VOOR BEN JAMINI

Twee weken na zijn derde plaats tijdens de Marlboro Masters, is KNAF Talent First-winnaar Ben Jamini wederom op het erepodium geëindigd. Tijdens de verregende race van de Van Uitert Formule Ford op het circuit van Zolder (B) kwam de rijder uit Huissen als derde over de finish. "De volgende race moet ik in de top twee kunnen eindigen", reageerde Ben Jamini op de drie derde plaatsen die hij inmiddels heeft behaald.

De zevende race van de Van Uitert Formule Ford, meetellend voor het Benelux-kampioenschap, werd verreden in het voorprogramma van de '24 uren van Zolder'. De race vond daarom al op zaterdag plaats. De tijdtraining werd onder zeer slechte weersomstandigheden verreden. Het vele regenwater leidde tot spekglad asfalt, veel deelnemers gleden naast de baan. Ben Jamini voelde zich goed thuis onder deze omstandigheden, hij stelde de derde startpositie veilig. "Eigenlijk had ik op de eerste startrij moeten staan", vond hij zelf. "In de slotfase werd het asfalt wat droger en daarmee sneller. Ik ben toen even van de baan gegleden en kon mijn tijd dus niet verbeteren."

De race werd eveneens op een kletsnatte, gladde baan verreden. Dit was nieuw voor Ben Jamini; alle races dit seizoen vonden onder droge weersomstandigheden plaats. Bij de start viel de KNAF Talent First-winnaar terug naar de zesde positie. "Ik ben met het verkeerde toerental van start gegaan", concludeerde de rijder uitkomend voor Van Amersfoort Racing achteraf. Hij vocht zich vervolgens snel naar voren. "Ik was duidelijk sneller dan de rijders vlak voor mij. Ik kon hen vlug passeren, ondanks de gladde baan en de hinderlijke spray die van hun banden kwam", aldus de coureur die drie dagen voor de race zijn twintigste verjaardag vierde. "Met nog twee ronden te gaan lag ik vierde, vlak achter Paul Meijer. Ik wilde net in de aanval gaan, toen zijn auto stuk ging. Zo werd ik derde."

"Ik ben niet echt tevreden", meende Ben Jamini na de prijsuitreiking. "Met mijn derde startpositie had er meer ingezeten. Het gemak waarmee ik mij in de race naar voren werkte, bewijst ook dat ik verder moet kunnen komen dan de derde plaats. Aan de andere kant ben ik wel blij dat ik weer de finish heb gehaald en dat ik in mijn eerste race in de regen op het podium ben geëindigd. Door dit resultaat ben ik in het klassement van het Benelux-kampioenschap naar de derde plaats gestegen en ben ik met afstand de best presterende debuterende rijder." Voor de volgende race neemt Ben Jamini geen genoegen met de derde plaats. "Een positie in de top twee moet er absoluut inzitten!"

Volgende race: 8 september, Circuit Park Zandvoort.

Uitslag Van Uitert Formule Ford: 1. Jaap van Lagen, 13 ronden in 25:37.557; 2. Xavier Maassen, op 6.699; 3. Ben Jamini, op 19.294.

Stand Benelux-kampioenschap na zeven races:

1. Van Lagen 143, 2. Maassen 79, 3. Ben Jamini 61.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht