Gemeente Helden

Presentatie plannen 30-kom zones

Via diverse publicaties heeft u kunnen vernemen dat de gemeente Helden haar inwoners wil betrekken bij de totstandkoming van de inrichtingsplannen voor de 30 km-zones. Zoals reeds eerder aangekondigd, worden de inrichtingsplannen per gebied aan de inwoners gepresenteerd. Inmiddels zijn de data en locaties bekend.

Basis

De uitbreiding van het aantal 30 km-zones is gebaseerd op het nationaal verkeersveiligheidsproject Duurzaam Veilig. Dit is een samenhangend pakket maatregelen dat een bijdrage levert aan de verkeersveiligheid door de kans op ongevallen en letsel bij voorbaat drastisch te beperken. Deze maatregelen worden in heel Nederland toegepast.

Doel

Het doel van het aanwijzen en inrichten van 30 km-zones is het vergroten van de verkeersveiligheid binnen de bebouwde kom. Dit wordt gerealiseerd door de verblijfsgebieden, dit zijn gebieden waar winkelen, wonen en spelen de hoogste prioriteit hebben, zo in te richten dat de autobestuurder zich te 'gast' voelt in dit gebied.

Activiteiten tot nu toe

Via diverse publicaties heeft u kunnen vernemen hoe de gemeente Helden haar inwoners betrekt bij de totstandkoming van de inrichtingsplannen voor de 30 km-zones. Per kern hebben informatiebijeenkomsten plaatsgevonden om het landelijk en gemeentelijk verkeersbeleid over 30 km-zones toe te lichten. Tijdens deze bijeenkomsten werd ook de procedure voor de verdere inrichting van de plannen besproken. Bewoners, dorpsraden en belangengroeperingen hebben vervolgens via klankbordgroepen per kern hun inbreng in de plannen gehad. In deze klankbordgroepen werden de wensen vanuit de bewoners inzichtelijk gemaakt.
Deze wensen zijn door een gemeentelijke projectgroep inhoudelijk uitgewerkt en afgewogen tegenover andere belangen, zoals bereikbaarheid van hulpdiensten, openbaar vervoer en groenvoorziening. Hieruit is per gebied een inrichtingsplan opgesteld, waarop aangegeven staat op welke locatie welke maatregel wordt voorzien.

En nu

De inrichtingsplannen worden per gebied aan de inwoners gepresenteerd. Deze presentaties vinden plaats op de volgende data en locaties:


- Helden-Panningen-de Riet: maandag 26 augustus 2002 in de raadszaal van het gemeentehuis;


- Beringe: woensdag 28 augustus 2002 in gemeenschapshuis de Wiekslaag;

- Egchel: donderdag 29 augustus 2002 in gemeenschapshuis ´t Erf;

- Koningslust: maandag 2 september 2002 in dorpshuis de Sprunk;

- Grashoek: woensdag 4 september 2002 in gemeenschapshuis de Ankerplaats.

Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

Uitnodiging

Aangezien verkeersveiligheid een zaak is die ons allen aangaat, nodigen wij u als bewoner uit de bijeenkomst van de presentatie van de inrichtingsplannen voor uw gebied bij te wonen.

Informatie

Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij de heer ing. R.C.J. van den Bekerom, projectleider Verkeer, telefoon (077) 306 67 51.


-