Koninklijke Ahold


Ahold brengt bod uit op aandelen en ADS-en van Santa Isabel

Zaandam, 26 augustus 2002 - Ahold heeft vandaag het voornemen bekend gemaakt om op dinsdag 3 september 2002 openbare biedingen uit te brengen op alle uitstaande gewone aandelen ("aandelen") en American Depositary Shares ("ADS-en") van de Chileense supermarktonderneming Santa Isabel S.A., voorzover die niet reeds in het bezit van Ahold zijn.

Het bod wordt uitgebracht via Aholds volledige dochterondernemingen Gestión, Rentas, e Inversiones Apoquindo Limitada ("GRIAL)") en Disco Ahold International Holdings N.V. ("DAIH"). GRIAL zal een openbaar bod uitbrengen in Chili op de aandelen, maar niet op de ADS-en. DAIH zal gelijktijdig een openbaar bod uitbrengen in de Verenigde Staten op de aandelen gehouden door ingezetenen van de Verenigde Staten en op de ADS-en. Iedere ADS vertegenwoordigt 15 aandelen Santa Isabel. Het bod in de Verenigde Staten zal worden gedaan op nagenoeg dezelfde voorwaarden als het bod in Chili. Ahold bezit thans 69,7% (411.548.180 van de uitstaande aandelen) van Santa Isabel.

In het Chileense bod zal GRIAL 190 Chileense peso's per aandeel bieden, een premie van ongeveer 22,6% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel van 155 Chileense peso's aan de Santiago Stock Exchange op 23 augustus 2002 en premies van respectievelijk 38,8% en 53,9% ten opzichte van de gemiddelde slotkoersen, zoals vermeld door de Santiago Stock Exchange, over de periode van respectievelijk 30 en 60 handelsdagen eindigend op 23 augustus 2002.
In het Amerikaanse bod zal DAIH 190 Chileense peso's per aandeel bieden en 2.850 Chileense peso's per ADS, in beide gevallen betaalbaar gesteld in de tegenwaarde in US dollars gebaseerd op de Observed Exchange Rate zoals gepubliceerd in de Officiële Prijscourant in Chili op de dag van betaalbaarstelling. Op basis van de Observed Exchange Rate van 23 augustus 2002 wordt elke ADS die geaccepteerd wordt voor aankoop, aangekocht voor circa 4,04 US dollar, een premie van ongeveer 32,5% ten opzichte van de slotkoers van 3,05 US dollar op de New York Stock Exchange op 23 augustus 2002 en premies van ongeveer 44,6% en 55,6% ten opzichte van de slotkoersen van de ADS-en, zoals vermeld door de New York Stock Exchange, gedurende de periode van respectievelijk 30 en 60 handelsdagen eindigend op 23 augustus 2002.
De biedingen zullen aanvangen op dinsdag 3 september 2002 en zullen, behoudens verlenging, naar verwachting aflopen op donderdag 3 oktober 2002.

Aandelen van Santa Isabel zijn genoteerd aan de Santiago Stock Exchange, de Chileense Electronic Stock Exchange en de Valparaiso Stock Exchange. De ADS-en van Santa Isabel zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Ahold is voornemens om, na afronding van de biedingen, de beursnoteringen van de aandelen en de ADS-en te doen beëindigen.

DAIH heeft meer dan 350 supermarkten in vier Latijns-Amerikaanse landen: Argentinië, Chili, Peru en Paraguay. Ahold heeft een belang van 69,7% in de 117 supermarkten van Santa Isabel in Chili (76), Peru (30) en Paraguay (11) met een omzet in 2001 van ongeveer 771 miljoen Euro. Voorts beschikt Ahold over 236 Disco supermarkten in Argentinië met een omzet in 2001 van ongeveer 2,1 miljard Euro.

Ahold Corporate Communicatie:
075 - 659.5720

GSM:
Annemiek Louwers: +31.6.53.98.16.06
Nick Gale: +31.6.55.77.22.83


---

Dit bericht is noch een bod noch een uitnodiging tot verkoop van aandelen of ADSen in Santa Isabel. De biedingsprocedures zoals bedoeld in dit persbericht zijn nog niet aangevangen op dit moment. Op het moment dat de biedingen zullen worden gedaan (A) zal Disco Ahold International Holdings, een biedingsbericht deponeren (inclusief een bod tot aankoop, een acceptatieformulier, een ADS leveringsbrief, een ADS bericht van gegarandeerde levering en gerelateerde biedingdocumenten) bij de U.S. Securities and Exchange Commission (de SEC) met betrekking tot het bod in de Verenigde Staten, en (B) zal GRIAL een aankondiging in de Chileense pers publiceren en een prospectus deponeren (inclusief een bod tot aankoop, een acceptatieformulier en gerelateerde biedingdocumenten) bij de Chileense Superintendency of Securities and Insurance (de "SVS") met betrekking tot het bod in Chili. Alle houders van aandelen in Santa Isabel en alle houders van ADS-en van Santa Isabel wordt ten sterkste aangeraden het biedingsbericht te lezen dat wordt gedeponeerd bij de SEC en de prospectus die wordt gedeponeerd bij de SVS. Het biedingsbericht en de prospectus bevat belangrijke informatie die zorgvuldig gelezen dient te worden alvorens een besluit wordt genomen ten aanzien van de biedingen. De bedoelde documenten worden kostenloos beschikbaar gesteld aan alle houders van aandelen in Santa Isabel en alle houders van ADS-en van Santa Isabel. Het biedingsbericht zal ook kostenloos beschikbaar worden gesteld via de openbare databank van de SEC ("SEC Public Reference Facilities") 450 Fifth Street, Washington D.C., 20549, U.S.A.

Dit persbericht bevat 'forward-looking statements' Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot het verwachte tijdschema, de voorwaarden betreffende beoogde transacties en de verwachtingen aangaande de afronding daarvan. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van die welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de algemene economische omstandigheden en wijzigingen in rentestanden in de landen waar Ahold actief is, in het bijzonder Latijns-Amerika, wijzigingen in het gedrag van andere marktdeelnemers en maatregelen van overheden of andere regelgevende instanties. Schommelingen in wisselkoersen tussen de Euro en de andere valuta waarin de activa, schulden en bedrijfsresultaten van Ahold worden aangeduid, met name de Amerikaanse dollar en de Chileense peso, kunnen de werkelijke resultaten beinvloeden, evenals andere factoren aangehaald in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde uiteenzetting van dergelijke risico's en andere factoren wordt verwezen naar Aholds meest recente jaarverslag (Form 20-F). Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.Buiten Nederland is Koninklijke Ahold N.V. - dit is haar statutaire naam - bekend onder de naam "Royal Ahold" of eenvoudigweg "Ahold".


---

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
http://www.ahold.nl